Sony, Horizon Forbidden West için geri adım attı - Haberler - indir.com

Sony, Horizon Forbidden West için geri adım attı

Tahmini Okuma Süresi : 3 ' 13 ''   Yayınlanma Zamanı : 2021-09-07 09:24:02
Editör : Ayça Yurttaarslan
Kategori : Oyun

Perşembe günü Sony, yaklaşmakta olan Horizon: Forbidden West'in PlayStation 4 sahipleri için oyunun PlayStation 5 sürümüne yükseltme yapmaları için karmaşık ve popüler olmayan bir sistem duyurdu. Sony buna yalnızca 80 dolarlık dijital deluxe sürümü veya daha pahalı koleksiyoncu sürümlerini satın aldıysanız izin verecekti. 60 dolarlık temel PS4 sürümünü satın aldıysanız, yükseltme yapamayacaktınız.

Bugün konuyla ilgili PlayStation Blog gönderisine yeni bir yazı yayımlayan Sony Interactive Entertainment başkanı ve CEO'su Jim Ryan, herkes için ücretsiz bir yükseltme yolu vaat ederek bunu geri aldı. Ayrıca, God of War: Ragnarok ve Gran Turismo 7 dahil olmak üzere gelecekteki çapraz nesil birinci taraf PlayStation özel oyunlarının 10 dolarlık dijital yükseltme seçenekleri sunacağını da kaydetti. 

Sony, Çapraz Platform oynamayı desteklediğini belirttiSony, Çapraz Platform oynamayı desteklediğini belirtti

Sony geri adım attı

Jim Ryan konuyla ilgili olarak şu açıklamayı yaptı;

Sony ücretsiz yükseltme sunmayacak

"Perşembe, Horizon: Forbidden West ve 18 Şubat 2022'de teslim etmek için çalışan muhteşem Guerrilla ekibinin bir kutlaması olacaktı. Ancak, ön sipariş başlangıcında onayladığımız tekliflerin hedefi kaçırdığı çok açık.

Geçen yıl, Horizon Forbidden West dahil olmak üzere, nesiller arası lansman oyunlarımız için ücretsiz yükseltmeler sağlama taahhüdünde bulunduk. Pandeminin derin etkisi Yasak Batı'yı başlangıçta öngördüğümüz lansman penceresinin dışına iterken, teklifimizin arkasında duracağız: PlayStation 4'te Horizon: Forbidden West'i satın alan oyuncular PlayStation 5 sürümüne ücretsiz olarak yükseltebilecekler.

Ayrıca bugün, ileriye dönük olarak PlayStation birinci taraf özel çapraz nesil oyunlarının (hem dijital hem de fiziksel olarak PS4 ve PS5'te yeni piyasaya sürüldü) PS4'ten PS5'e 10 ABD doları değerinde bir dijital yükseltme seçeneği sunacağını doğrulamak istiyorum. Bu, bir sonraki God of War ve Gran Turismo 7 ile Sony Interactive Entertainment tarafından yayınlanan diğer tüm özel çapraz nesil PS4 ve PS5 oyunları için geçerli olacak."

Görünüşe göre Sony, başlangıçta yalnızca konsolun ilk yılında piyasaya sürülen oyunlar olarak tanımladığı “lansman oyunları” için ücretsiz çapraz nesil yükseltmeler sunmayı planlamıştı. Sony, 2022'ye erteledikten sonra anlaşmanın artık Horizon için geçerli olmadığını anlamış olmalı.

Bu, tahmin edilebileceği gibi, birçok PlayStation sahibini üzdü. Microsoft, akıllı dağıtım sistemi aracılığıyla nesiller arası kolay destek sundu ve Sony, Horizon: Forbidden West için ilk planlarında nispeten açgözlü görünüyordu.

Bu yılın başlarında Microsoft, Xbox Live Gold fiyatını artırmayı planlamıştı. Benzer bir haykırıştan sonra, Microsoft rotayı tersine çevirdi ve bir hatayı bir PR zaferine dönüştürdü. Sony burada da aynı şeyi yapıyor olabilir. Yine de bu durumun oyuncuları mutlu edeceği aşikar.


Sony, Japan Studio ile yollarını ayırdıSony, Japan Studio ile yollarını ayırdı
Sony, Crunchyroll'u Satın AldıSony, Crunchyroll'u Satın Aldı

PAYLAŞ