Sony gece gündüz çalışıyor - Haberler - indir.com

Sony gece gündüz çalışıyor

Tahmini Okuma Süresi : 3 ' 47 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-12-26 21:59:03
Editör : Ayça Yurttaarslan
Kategori : Akıllı Telefonlar

Japon teknoloji devi Sony kamera sensörü üretiminde taleplere yetişmekte zorlanıyor. Tüm dünyanın yılbaşına hazırlandığı bu dönemde çalışmalara ara vermeden devam eden şirket yoğun talepleri karşılayabilmek için gece gündüz çalışıyor.

Akıllı telefon pazarındaki rekabetin öncüsü haline gelen kamera sensörülerinin üretimi günden güne zorlaşıyor. Cihazların arkasında artan kameralar üretici şirketlerin birbiriyle rekabetini körükleyerek şirketleri arka panellerine daha fazla sensör ekleyebilmek için teşvik ediyor. Bu durumda sensör üretici şirketler için işleri epey zorlaştırıyor. Görüntü sensörü sektörünün yüzde 51’lik dilimini elinde tutan Sony son günlerde üretici şirketlerden gelen talepleri karşılayabilmek adına yoğun bir uğraş veriyor. Üretimleri hızlandırabilmek için vardiyalı sistemde fabrikasının kapılarını 24 saat boyunca açık tutan Sony Noel tatilinin başladığı bu dönemde bile çalışmalarına ara vermiyor.

Sony toplam telefon satışlarında Galaxy Fold'un bile arkasında kaldıSony toplam telefon satışlarında Galaxy Fold'un bile arkasında kaldı

Sony sensör üretimine yetişemiyor

Ancak tüm bu uğraşlara rağmen şirket sensör üretiminde taleplere göre bir denge yakalamış değil. Konuyla ilgili bir haber kaleme alan Bloomberg Sony’nin Nagasaki’de yeni bir fabrika inşa ettiğini ancak fabrikanın 2021 yılının Nisan ayından önce üretime başlayamayacağını açıkladı. Bununla birlikte Sony’nin görüntü sensörü alanındaki harcamalarının da 2.6 milyar dolara çıkacağı belirtildi.

Sony'den Yeni Devrimsel Kamera Sensörü Tanıtıldı

Bloomber’in analisti Masahiro Wakasugi, akıllı telefonların kameralarının artık üretici şirketler için en önemli ve fark yaratan özelliği niteliğinde olduğunu ve kullanıcıların sosyal medyada paylaşacakları video ve fotoğraflarda en iyi şekilde görünmek istediklerini açıkladı. Sony’nin yarı iletken bölümünün başkanı olan Terushi Shimizu ise yeni fabrika faaliyete girdikten sonra bile şirketin talepleri karşılayabilmek için yeterli kapasiteye erişemeyeceğinden endişeli. Konu hakkında açıklama yapan Shimuzu durumu “İşlerin gidişatına bakılırsa, kapasiteyi artırmaya yönelik yapılan bu yatırım bile yeterli olmayabilir” sözleriyle açıklayarak, sensör taleplerine yetişemedikleri için tüm müşterilerinden özür diledi.

Sony pazarın yüzde 61’ine sahip olmayı hedefliyor

Haberin başında da belirttiğimiz gibi Japon merkezli şirket şuanda görüntü sensörü pazarının yüzde 51’ine sahip. Ancak şirketin bu alandaki hedefleri daha da büyük. Sony 2025 senesine kadar pazar payını yüzde 60’a çıkarmayı hedefliyor. ToF sensörlerine yönelik taleplerinde önümüzdeki sene itibariyle daha çok artmasını bekleyen şirketin üretimde nasıl bir yol izleyeceği de merak ediliyor.

Sony, iPhone kamera teslimatına yetişmekte zorlanıyor

ToF sensörlerin kızıl ötesi ışının nesneden sektikten sonra sensöre geri dönüş süresini ölçmesi, bu sensörleri arttırılmış gerçeklik uygulamaları için de oldukça ideal bir konuma getiriyor. Portreler üzerinde de bokeh efekti yaratılmasına imkan tanıyan ToF sensörü akıllı telefonların olmazsa olmaz bir parçası haline gelecek gibi duruyor.

Görüntü sensörü pazarında büyük bir başarı kaydeden ancak akıllı telefon sektöründe de bir o kadar rekabetin gerisinde kalan Sony, yeni amiral gemisi cihazını Şubat ayında Barcelona’da düzenleyecek (Mobil Dünya Kongresi) MWC 2020’de tanıtacak. PM-1210 kodu ile adlandırılan cihazın Xperia 3 olarak adlandırılması beklense de bu konuyla ilgili şimdilik kesinleşen bir bilgi yok. Qualcomm’un Snapdragon 865 işlemci yongasından güç alacak olan cihaz 12 GB RAM desteğinin yanı sıra Sony’nin amiral gemisi cihazlarındaki depolama kapasitesini iki katına çıkaracak.


Sony DualShock 4 için aksesuar dopingi geldiSony DualShock 4 için aksesuar dopingi geldi
Sony'nin yeni amiral gemisi delikli ekrana sahip olacakSony'nin yeni amiral gemisi delikli ekrana sahip olacak

PAYLAŞ