Sony Face ID'den Daha Gelişmiş Yüz Tanımaya Sahip Olacak - Haberler - indir.com

Sony Face ID'den Daha Gelişmiş Yüz Tanımaya Sahip Olacak

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 34 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-01-03 17:30:00
Editör : Onur Köse
Kategori : Donanım

2019 yılı her ne kadar cihaz tasarımlarında radikal bir değişiklik beklenirken, diğer yandan yeni teknolojilere de ev sahipliği yapacak. İşte bu özelliklerden birisi olan yüz tanıma teknolojisine dair yeni atılımları ilk olarak Sony cephesinden göreceğiz gibi duruyor. Baktığımız zaman teknolojinin her alanında öncülük eden markalardan olan Japon devi Sony’nin sensör bölümü şefi olan Satoshi Yoshihara tarafından geçtiğimiz hafta yapılan açıklamalarda şirketin ön ve arka kamera için yepyeni geliştirmeler yaptığını dile getirdi. Bu noktada yeni 3D sensörlerinin üretiminin arttırılacağını ifade eden Yoshihara, bu yeni teknolojiyi 2019 amiral gemilerine entegre etmek istiyor. Yoshihara, "Kameralar telefonlarda devrim yarattı ve gördüklerime dayanarak 3D teknolojiden de aynısını bekliyorum. Kullanım hızı bölgelere göre değişecek fakat 3D teknolojinin benimsendiğini kesinlikle göreceğiz." Sözlerini dile getirdi.

Sony 2019 ile Yeni Yüz Tanıma Teknolojisi Sunabilir

Sony Xperia XZ4 Kompakt Görselleri Ortaya ÇıktıSony Xperia XZ4 Kompakt Görselleri Ortaya Çıktı

Özellikle yeni nesil 3D kameralar ile beraber birçok kullanım alanının olduğu biliniyor ve bir hayli heyecanlandırıyor diyebiliriz. Bu noktada Apple’ın yapmış olduğu Face ID ile 3D taramalardan daha doğru ve güvenilir bir yüz tanıma teknolojisine sahip olacaklarını ifade ediyor. Xiaomi ve Huawei gibi üreticilerden ise benzeri bir hamle yaparak kendi cihazlarında sunmuş olduğu Face ID özelliği ile kullanıcının yüzüne görünmez ışık noktaları yansıtıyor ve buradaki deformasyonlar sistem tarafından tespit edilmiş oluyor.

Sony’nin bu yeni 3D kameralarında ise titreşimli lazer sinyalleri kullanılacak. Bu sinyallerin geri dönme süresi ölçülüyor ve bu sistem yarasaların doğada yön bulmak için ses dalgalarını kullanma özelliğine benzetiliyor. Bu yöntemle kullanıcının yüzü için detaylı bir model oluşturuluyor ve 5 metre uzaklıktan bile çalışacağı belirtiliyor. Sony’nin bu teknoloji üzerinde yoğunlaştığı ve piyasaya kesin olarak sunacağı bekleniyor. Şirket ayrıca bu teknolojinin drone, robot ve arabalar gibi birçok alanda bile önemli bir yere sahip olacağını ifade ediyor.

Sony Xperia XZ4 Tasarım ve Özellikleri Gözüktü

2019’un sonlarına doğru bu yeni 3D kamera sensörlerinin seri üretimine başlanması bekleniyor. Bu kapsamda 2019 yılı içerisinde çıkacak olan Sony akıllı telefonlarda bu yeni yüz tanıma teknolojisinin bulunması bekleniyor. Bakalım Sony yeni yüz tanıma özelliği ile ne derece dikkat çekecek göreceğiz.


Sony'nin Xperia XZ4 Compact modeli görüldüSony'nin Xperia XZ4 Compact modeli görüldü
Sony Xperia XZ4 Bir Kez Daha GözüktüSony Xperia XZ4 Bir Kez Daha Gözüktü
Sony Xperia XZ4 Yeniden SızdırıldıSony Xperia XZ4 Yeniden Sızdırıldı

PAYLAŞ