Sony, Crunchyroll'u Satın Aldı - Haberler - indir.com

Sony, Crunchyroll'u Satın Aldı

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 20 ''   Yayınlanma Zamanı : 2021-08-10 18:00:16
Editör : Hakan Göçmez
Kategori : Teknoloji

Sony için geçtiğimiz ay itibariyle duyurulan gelişmede Crunchyroll’ın alınacağı belirtilmişti. Yapılan denetimler sonrasında onay alan satış, böylelikle resmiyet kazanmış oldu.

Sony teknoloji dünyasının pek çok farklı alanında yer alabilmek adına yatırımlarına devam ediyor. Geçtiğimiz haftalarda oldukça gündem yaratan yeni satın almada onayların alınması, satışın resmiyet kazanmasını sağladı. 175 milyar dolar karşılığı Crunchyroll’u satın alan şirket, böylece çalışmaların daha da güçlendirmeyi hedefliyor.

ABD’ni Öncülerindendi!

Crunchyroll, kurulduğu ilk günden itibaren Amerika Birleşik Devletleri merkezli olarak çalışmalarını gerçekleştiriyordu. Anime ve manga distribütörü, yayıncısı ve lisanslama şirketi olarak bilinen Crunchyroll, Sony tarafından dev bir ücret ile satın alındıktan sonra şirket bünyesinde çalışmalarını sürdürecek. 2017 yılında benzer bir yatırım yaparak Funimation’ı bünyesine katan Sony, bundan sonraki süreçte Funimation ve Crunchyroll üzerinden çalışmalarını sürdürecek.

Crunchyroll 5 Milyon Aboneye sahip

Yapılan satın alma her ne kadar çok yüksek bir ücret ile gerçekleşmiş olsa da şirketin verileri oldukça yüksek. Yapılan son açıklamaya göre dünya genelinde 5 milyon ücretli aboneye sahip olduğu belirtilen şirket, 120 milyon kayıtlı kullanıcısıyla Sony'nin bu alanda daha etkin olmasını sağlayacak.  Sony yeni satın alma ile birlikte hedeflerini net olarak açıklamadı. Ancak gündeme gelen bilgilerde 2 şirket birleştirilecek ve böylece özel bir anime servisi sunulacak.

Basın Açıklamasıyla Duyuruldu

Sony tarafından yapılan satın alma, Sony Funimation tarafından bugün erken saatlerde yapılan basın açıklamasıyla duyuruldu. Satın alma sonrasında Sony, Crunchyroll’un sahip olduğu anime akış hizmetine, ürünlerine ve video oyunlarına sahip oldu. Basın açıklamasında Sony Group Corporation Başkanı ve CEO'su Kenichiro Yoshida’nın görüşlerine yer verdi.

Mevcut yatırım için heyecan duyduğunu belirten Yoshida, “Crunchyroll'u Sony Group'a davet etmekten büyük heyecan duyuyoruz” dedi. "Anime, dünyanın dört bir yanındaki izleyiciler arasında duygu uyandıran ve onlara ilham veren, hızla büyüyen bir ortamdır. Crunchyroll ve Funimation'ın uyumu, anime topluluğunun kalbi olan yaratıcılara ve hayranlara daha da yaklaşmamızı sağlayacak. Anime aracılığıyla dünyayı duyguyla dolduran daha da olağanüstü bir eğlence sunmayı dört gözle bekliyoruz.” dedi.





PAYLAŞ