Sony, CES 2020'de PlayStation 5'in kesinleşen özelliklerini paylaştı - Haberler - indir.com

Sony, CES 2020'de PlayStation 5'in kesinleşen özelliklerini paylaştı

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 20 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-01-07 18:44:02
Editör : Görkem Günay
Kategori : Teknoloji

PlayStation 5'in bir numaralı ismi Jim Ryan, heyecanla beklenen oyun konsoluyla ilgili yeni bir açıklama yaptı.          PlayStation 5"in şimdiye kadar açıklanan özelliklerini tekrarlayan Ryan, PlayStation 5'in kesinlik kazanan özelliklerini açıklamış oldu. 

Japonya merkezli teknolojinin dev isimlerinden olan Sony'nin yaklaşmakta olan oyun konsolu serisinin devamı PlayStation 5, oyun severlerin gündeminden düşmüyor. Dünya'nın en büyük tüketici elektroniği fuarı olan CES 2020 etkinliklerinde de oyun severler, tanıtılacak olan PlayStation 5 ile ilgili yeni bilgiler edinmek için hatta mümkün olması durumunda PlayStation 5'in kendisini görmek istiyorlar. 

Bazı PlayStation 5 teknik özellikleri ortaya çıktıBazı PlayStation 5 teknik özellikleri ortaya çıktı

Sony Interactive Entertainment CEO'su olarak görev yapan ve PlayStation'ın da bir numaralı ismi olan Jim Ryan, CES 2020 etkinlikleri kapsamında sahne alarak PlayStation 5'in logosunu tanıttı. Kurduğu cümlelerde PlayStation 5'in özelliklerine de değinen Ryan, yeni bir açıklamada bulunmadı. Fakat PlayStation 5'in sahip olacağı kesinleşen özelliklerden birkez daha bahsetti. 

PlayStation 5 Logo

Jim Ryan, yapmış olduğu açıklamalarda PlayStation 5'in şimdiye kadar açıklanan 5 temel özelliğinden bahsetti. Bu bağlamda 3 boyutlu ses, dokunsal ve uyarlanabilir tetikleyiciler, ultra yüksek hızlı SSD, donanım tabanlı ışın izleme ve ultra HD Blu-Ray teknolojilerine değinen Ryan, PlayStation 5'in neler sunabileceğini bir kez daha gözler önüne sermiş oldu.

İşte PlayStation 5'in kesinleşen özellikleri

PlayStation 5

  • 3D ses: Oyunseverler, PlayStation 5'in sahip olduğu 3 boyutlu ses teknolojisiyle kendilerini oyunun içerisinde gibi hissedecekler. Sesler, oyunseverlere daha derinden iletilecek.
  • Dokunsal ve uyarlanabilir tetikleyici: Oyun kontrolcüleri, daha iyi bir deneyim için büyük bir öneme sahip. PlayStation 5, oyunculara çok iyi bir his yaşatmayı vadediyor.
  • Ultra hızlı SSD: SSD bellekler, son yılların en önemli donanım yeniliklerinden bir tanesi oldu. PlayStation 5'in sahip olduğu ultra hızlı SSD'ler, oyunların yüklenme sürelerini ciddi anlamda kısaltacak. 
  • Donanım tabanlı ışın izleme: PlayStation 5 ile birlikte oyunseverler, daha iyi bir görsel deneyim yaşayacaklar. Çünkü PlayStation 5, oyun içi görselleri geliştiren donanım tabanlı ışın izleme özelliğiyle birlikte gelecek.
  • Ultra HD Blu-Ray desteği: PlayStation 5, grafik ögelerini ciddi anlamda önemseyen bir cihaz olarak karşımıza çıkıyor. Ultra HD Blu-Ray disk desteğine sahip olacak olan PlayStation 5, böylelikle oyunseverlere benzersiz bir deneyim yaşatacak.



Sony PlayStation 5, Mart ayında ön siparişe açılacak mı?Sony PlayStation 5, Mart ayında ön siparişe açılacak mı?

PAYLAŞ