Sony CEO'sundan heyecanladıran PlayStation 5 açıklaması - Haberler - indir.com

Sony CEO'sundan heyecanladıran PlayStation 5 açıklaması

Tahmini Okuma Süresi : 3 ' 15 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-11-08 16:33:02
Editör : Ayça Yurttaarslan
Kategori : Teknoloji

Sony şirketinin CEO’su Jim Ryan geçtiğimiz gün bir internet sitesi için röportaj verdi. Röportajında merakla beklenen PlayStation 5 ile ilgili açıklamalar yapan Ryan, yeni oyun konsolu için şirketin kendi oyunlarını geliştireceğini belirtti.

Bir süredir PlayStation 5 için geliştirdiği yeni oyun konsolu için çalışmalarına devam eden şirketin CEO’su PlayStation 5 ile ilgili daha önce yapmış olduğu açıklamada oyunseverlerin üçüncü taraflardan yapılan sızıntı ve gelişme haberlerine kulak asamaması gerektiğini açıklayarak açıklamaların Sony tarafından sıklıkla yapılacağını belirtmişti. Verdiği sözde duran Jim Ryan, PlaySatiton 5 ile ilgili yeni bilgileri kullanıcı adaylarıyla paylaştı.

PlayStation 5 ve PlayStation 4 Pro karşılaştırmasıPlayStation 5 ve PlayStation 4 Pro karşılaştırması

“Gameslndustry.biz” sitesine röportaj vererek PlayStation 5 ile ilgili gelişmeleri ayrıntılı bir şekilde açıklayan Jim Ryan, şirketin geleceğe yönelik planları konusunda da açıklamalarda bulundu. Gelişmelerin oyunseverlere tarafından güvenilir bir kaynaktan aktarılmasını sağlayan Ryan, PlayStation 5 hakkındaki soru işaretlerini de bu sayede gidermiş oldu.

Sony PlayStation 5 için oyun tasarlıyor!

Jim Ryan’ın röportajında dikkat çeken açıklamalarından biri de Sony şirketinin PS 5 için oyun geliştirecek olmasıydı. Yeni oyun konsolu ile oyun çağında bir devrimin eşiğinde olan şirketin geliştirdikleri oyun konsolu için kendi çalışmalarına da başlayacaklarını belirten Ryan, Sony şirketinin oyun çıkaracağını açıkladı. PlayStatiın 5’in oyunseverler tarafından ilgi ve hayranlıkla karşılanacaklarını düşündüklerini dile getiren Ryan röportajında üçüncü parti oyun şirketlerinden de söz etti.

PlayStation 5 çıkış tarihi resmen açıklandı

Geçtiğimiz aylarda PS 5’e ait olduğu iddia edilen birçok fotoğrafın yayınlandığını belirten Ryan, oyun geliştiricilerin PS 5 için özel oyunlar geliştirirken bugüne kadar hiç tatmadıkları deneyimleri yaşadıklarını ve bu durumdan mutlu olduklarını ifade etti.

PlayStation’un çıkış yaptığı günden bugüne köklü bir tarihinin olduğunu belirten Ryan, seneler hem kullanıcıların PlayStation’a bakış açılarının, hem de PlayStation’un kendisinin değiştiğini dile getirdi. PlayStation’un günümüz teknolojilerine benzediğini vurgulayan Ryan bu değişimi lunaparktaki bir hız treni benzetmesiyle açıkladı.

Sony’den sürpriz indirimler

Oyunseverlere bir sürpriz müjdeleyen Ryan Sony’nin sanal gerçeklik teknolojisine ne kadar önem verdiğini açıklayarak şirketin Kasım ayının sonunda gerçekleştireceği “Blak Friyda” indirimleri için bazı özel planlarının olduğunu da söyledi. Bu planların ne olduğu hakkında detay vermeyen Ryan sürprizi bozmak istemese de, kısa zaman sonra Sony’nin indirimlerle karşımıza çıkacağının ip ucunu vermiş oldu.

PlayStation 5 ile birlikte çıkması beklenen oyunlar

PlayStation 5 ile ilgili olarak düzenli aralıklarda açıklamalarına devam edecek olan Sony, görünüşe göre oyun severlerin ilgisini ve heyecanını da taze tutmayı amaçlıyor. Piyasaya girmesine daha bir sene olan PlayStation 5’in şimdiden kullanıcı adaylarında yüksek bir beklenti yarattığını söyleyebiliriz. Bunun yanı sıra şirket tasarladığı oyunlar hakkında detaylı bir açıklama yapmasa da, oyun konsolunun sanal gerçekliği yansıttığını düşündüğümüzde oyunların, oyunseverlere yeni bir deneyim sunacağı çıkarımını yapmak yanlış olmaz. Ancak PlayStation 5 tüm bu beklentileri karşılayabilecek mi? Bu sorunun yanıtını vermek için PlayStation 5’in piyasaya sürülmesini beklememiz gerekecek.


PlayStation 5 işlemci özellikleri ortaya çıktıPlayStation 5 işlemci özellikleri ortaya çıktı
PlayStation 5'in ilk oyunları belli olduPlayStation 5'in ilk oyunları belli oldu

PAYLAŞ