Sony, Çapraz Platform oynamayı desteklediğini belirtti - Haberler - indir.com

Sony, Çapraz Platform oynamayı desteklediğini belirtti

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 35 ''   Yayınlanma Zamanı : 2021-06-22 16:00:01
Editör : Özlem Özbek
Kategori : Teknoloji

"Çapraz oynamayı destekliyoruz ve oyuncuları teşvik ediyoruz"

Sony Interactive Entertainment'ın başkanı ve CEO'su Jim Ryan, "Çapraz Oynama" düşüncesine yavaş yavaş yaklaşan şirketler arasında giren Sony, online PlayStation oyunlarına "Çapraz Platform" desteği getirme düşüncesine sıcak baktığını dile getirdi. Jim Ryan, Axios ile yapmış olduğu bir röportajda, "Çapraz oynamayı destekliyoruz ve oyuncuları teşvik ediyoruz. Ayrıca, Fortnite, Rocket League, Call of Duty, Minecraft gibi hali hazırda Çapraz Platform desteğine sahip olan büyük oyunlara yakın bir zamanda Destiny 2'yi de eklemeyi planlıyoruz" sözlerini dile getirdi.

Sony Xperia Ace 2 özellikleri şaşırttıSony Xperia Ace 2 özellikleri şaşırttı

Buna ek olarak Jim Ryan, Destiny 2'nin bir son olmayacağını ve Çapraz Platform desteğine sahip olan oyunların sayılarının da artacağı bilgisini doğruladı.

Sony'nin Çapraz Platforma bakış açısı

Fortnite'ın Switch sürümünün 2018'de piyasada yer almasının ardından, oyunu PS4'te oynanan oyuncuların halihazırda Epic Games hesaplarını diğer platformlara taşımadıkları belli oldu. Bu aynı zaman içerisinde PlayStation oyuncularının diğer platformlarda yer alan oyuncularla oynamayacakları anlamına gelir. Sony oyuncuların aylarca devam eden tepkilerden sonra, Fornite PlayStation'da oynayan oyuncuların diğer platformlarda oynamasına izin verdi. Sony bu kararının ardından çapraz platforma olan bakış açısını da değiştirmiş olacak. 

Borderlands 3 Çapraz Platform desteği geliyor

Gearbox'ın başkanı Randy Pitchford geçtiğimiz günler içerisinde Twitter platformunda Borderlands 3'ü çapraz platform desteğinin PlayStation dışındaki tüm platformlarda yer alacağını açıkladı. Jin Ryan ise konu ile ilgili olarak konuşmak istemediğini fakat Sony'nin politikalarının tüm yayıncılar arasında tutarlı olduğunu da dile getirdi. 

 


Sony PlayStation için önemli bir patent aldıSony PlayStation için önemli bir patent aldı
Sony'den iPhone'a rakip uygun fiyatlı telefon geliyorSony'den iPhone'a rakip uygun fiyatlı telefon geliyor
Sony, PlayStation Now'a gelecek oyunları belirlediSony, PlayStation Now'a gelecek oyunları belirledi

PAYLAŞ