Sony çapraz platform konusundaki tavrını sürdürüyor - Haberler - indir.com

Sony çapraz platform konusundaki tavrını sürdürüyor

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 30 ''   Yayınlanma Zamanı : 2018-07-04 16:45:00
Editör : Duygu Darılmaz
Kategori : Oyun

Sony ile Microsoft arasında çapraz platform fikrinin, ortaya atılmasının üzerinden hayli zaman geçti. Microsoft, Xbox One , Playstation ve PC oyun platformları arasında çapraz platform kurulması fikrine oldukça sıcak bakıyor ve üzerine düşeni yapıyor. Bu fikir oyun severlerin de hoşuna gitse de Sony fikre çok sıcak bakmadı. Fakat yine de konu zaman zaman gündeme gelmeye devam ediyor ve Sony'nin de bir açıklama yapması bekleniyor. Çapraz platform anlamında  Sony'nin olumlu bir adım atması beklenirken, Sony'nin tavrını net bir şekilde sürdürmesi, olumsuz eleştirilere de maruz kalıyor. Fakat yine de kararında bir değişiklik yapmayan Sony, bu kez geliştiricilerden de eleştiri aldı.

Sony, olumsuz tavrını sürdürecek gibi duruyor

Oyun tutkunları, Sony'nin çapraz platform fikri için olumlu bir adım atmasını istiyorlar. Bu anlamda Microsoft, Play Anywhere ile tüm oyunlarını PC'ye aktaracağı konusunda bir söz vermedi. Bununla birlikte, yeni oyunların PC, PS4 ve Xbox One olmak üzere üç farklı platform için yayınlanacağı söylendi. Çapraz platform kararı uygulanırsa, Xbox-PC ve PS4-PC toplulukları oluşacak. Fakat bu fikrin hiç kimseye bir faydasının olmaması, Sony'nin geri durmasına neden oluyor. Oyuncular da yalnızca Sony tarafından sıkıntı çıkmasından yana şikayetçiler.

Sony CEO'su, hem geliştiricilerden hem de oyun tutkunlarından konuyla ilgili eleştiri gelmesine karşılık, PS'in ekosistemini bozmak istemediklerini söyledi. Fakat Microsoft ve Nintendo'ya bakıldığında birlikte çalıştıkları ve oyuncuların seveceği işler ortaya koydukları da görülüyor. Sony'nin bu tavrını, ilerleyen zamanlarda değiştirip değiştirmeyeceği merak ediliyor.





PAYLAŞ