Sony başkan yardımcısından PS 5'in çıkış tarihine yönelik yeni açıklama! - Haberler - indir.com

Sony başkan yardımcısından PS 5'in çıkış tarihine yönelik yeni açıklama!

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 38 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-02-19 13:31:02
Editör : Ayça Yurttaarslan
Kategori : Teknoloji

Sony’nin Başkan Yardımcısı Hiroki Totoki katıldığı bir konferansta merakla beklenen PlayStation 5’in çıkış tarihi konusunda ip ucu verdi. Yeni konsol için geçmişin zaman çizgisini rehber alacaklarını açıklayan Totoki konsolun fiyatının henüz belirlenmediğinin altını çizdi.

Video oyun sektörünün bu seneki en önemli ürünleri arasında olan PlayStation 5’le için oyuseverlerin heyecanı iyice artmış durumda. Geçtiğimiz ay öne sürülen üretim gecikme iddiaları kafaları karıştırsa da Sony’nin Başkan Yardımcısı Hiroki Totoki’nin açıklamalarına göre Sony verdiği söz tutmakta oldukça kararlı. Oyun dünyasını değiştirecek olan yeni nesil oyun konsolunun özellikleri henüz netleşmemiş olsa da Totoki açıklamalarında PS5’in çıkış tarihi ile ilgili ip ucu verdi.

PlayStation 5 satış fiyatına yönelik resmi açıklama yapıldıPlayStation 5 satış fiyatına yönelik resmi açıklama yapıldı

Şirketin bu ayın başında yatırımcılara olan mali kazanç çağrısı hakkında açıklama yapan Sony’nin Başkan Yardımcısı Hiroki Totoki, zamanı geldiğinde yeni ürünün tanıtılacağını belirtti. Bu zaman için net bir tarih vermenin zor olduğunu dile getiren Totoki, şirketin PS 5 için geçmişi rehber alacağını açıklayarak yeni nesil oyun konsolunun ne zaman piyasaya sürüleceği konusunda önemli bir bilgi paylaşmış oldu.

Sony PS 5'i ne zaman tanıtacak?

Hatırlarsanız Sony’nin en çok satan oyun konsollarından olan PlayStation 4, 20 Şubat 2013 tarihinde düzenlenen “PlayStation Meeting” etkinliğinde ilk kez resmi olarak duyurulmuştu. Ve birkaç ay sonra düzenlenen E3 2013 etkinliğinde ise PS 4’ün tasarımı ve satış rakamı açıklanmış Ağustos ayında ise PS 4’ün global pazardaki lansman tarihleri açıklanmıştı.

PlayStation 5, exclusive oyunlarla birlikte piyasaya sürülebilir

2020’ye baktığımızda ise şirketin 2013 yılında benzer bir strateji izleyeceği öğrenildi.  Ancak şirketin henüz yayınladığı bir basın davet bulunmadığından “PlayStation Meeting” etkinliğinin bu ay içerisinde olma ihtimali oldukça düşük. Ve buna ek olarak Sony bu yılki E3 2020 etkinliğine katılmayacağını da aylar öncesinden açıklamıştı. Bu nedenle şirketin merakla beklenen yeni nesil oyun konsolu kullanıcıların karşısında çıkaracağı etkinliklerin tarihi ve henüz gizemini koruyor. Ancak Totoki’nin açıklamalarına bakılırsa PS 5’in 2020 yılının sonuna kadar piyasaya sürülmesi hala oldukça muhtemel.

Aynı etkinlikte yeni nesil oyun konsolunun fiyatı hakkında da açıklama yapan Totoki, şirketin henüz net bir fiyat belirmediğini dile getirdi. Şirketin henüz PS 5 konsolu için fiyat belirlememesi sektördeki en büyük rakibi olan Xbox Series X için Microsoft’tan bir fiyat açıklaması bekliyor olabileceğini düşündürdü.


PlayStation 5 ve Xbox Series X'in çıkışı ertelenebilirPlayStation 5 ve Xbox Series X'in çıkışı ertelenebilir
PlayStation 5'in tasarımı hakkında önemli sızıntı!PlayStation 5'in tasarımı hakkında önemli sızıntı!

PAYLAŞ