Sony, Akıllı Telefon Bölümündeki Personellerini İşten Çıkarıyor - Haberler - indir.com

Sony, Akıllı Telefon Bölümündeki Personellerini İşten Çıkarıyor

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 21 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-04-29 16:02:03
Editör : Onur Köse
Kategori : Akıllı Telefonlar

Teknoloji şirketi Sony’nin özellikle son dönemde akıllı telefon pazarında bir türlü beklediği yükselişi sergileyemediğini görüyoruz. Rakiplerinin oldukça gerisinde kalan şirket iş faaliyetlerini daha çok TV ve kamera gibi geliri yüksek ürünlere kaydırmış durumda. Analistlere göre ise mobil birimi oldukça zor durumda olan şirketin bu alanda çalışan kaybına gittiği belirtiliyor. Akıllı telefon birimindeki iş gücünü yüzde 50 oranında azalttığı kaynaklara sızarken pazarda yaşamış olduğu düşük satış rakamlarından ötürü birimin kurtarılmaya oldukça zor olduğu düşünülüyor. Son kazanç rakamlarına göre Sony, 2018’in akıllı telefon satışlarında sadece 6.5 milyon adet satışta olduğunu ifade etmiş durumda.

Sony Mobil Tarafta Düşüşünü Sürdürüyor

Sony, Japonya'da Uber'e Rakip OluyorSony, Japonya'da Uber'e Rakip Oluyor

Karşılaştırmaya göre ise 2017 mali yılında 13.5 milyon satış yapan şirketin 2018’de 6.5 milyon satışla neredeyse yüzde 50’lik bir düşüşün olduğu gözüküyor. Xperia Blog hesaplamasına göre ise geride kalan üç aylık dilimde sadece 1.1 milyon cihaz satışı yapmış durumda. Bu rakamlar ise şirketin gelmiş geçmiş en kötü performansı olduğu gözüküyor. Ancak Sony bu rakamlara rağmen pes etmiyor ve bu kaybı durdurmanın yollarını arıyor. Alınan önlemler arasında ise gider maliyetini azaltma bulunuyor. En kolay yoldan gideri azaltmada ise çalışanları işten çıkartma oluyor. İşten çıkarma ise Sony’nin mobil birimindeki iş gücünün bir kısmını kapsayacak. Şirket akıllı telefonlar için çalışan kişilerin yüzde 50’sini 2020 yılını kapsayacak şekilde işten çıkarmayı hedefliyor.

Bu rakamın ise 2000 kişi seviyelerinde bir işten çıkarma gerçekleşmesi bekleniyor. Akıllı telefon pazarında radikal adımlar atan şirket, Türkiye’nin de yer aldığı Güney Amerika, Orta Doğu ve Amerika bölgelerinde satışlarını durdurdu. Yakın bir zamanda ise Güneydoğu Asya bölgesinde satışların durdurulması ve sadece Avrupa ile Doğu Asya bölgelerinin hedeflenmesi bekleniyor. Söz konusu o pazarlara da ilginin azalma süresine kadar ise o bölgelerde faaliyetlerini sürdürmeyi hedefliyor.

Satış rakamları azalmaya devam eder ise 2021 veya 2020 yılında Sony markaya sahip akıllı telefonlar artık görmeyebiliriz. Son zamanlarda Xperia 1 modeli ile kendisini deneyen şirket yine sonuç alamamıştı. Bakalım ilerleyen dönemlerde ne gibi hamleler olacak göreceğiz.


Sony'den PlayStation 5 Çıkış Tarihi Hakkında AçıklamaSony'den PlayStation 5 Çıkış Tarihi Hakkında Açıklama
Beklenen Özellik Sonunda iPad'e GeliyorBeklenen Özellik Sonunda iPad'e Geliyor

PAYLAŞ