Son yıllarda Instagram, Facebook'a tercih ediliyor! - Haberler - indir.com

Son yıllarda Instagram, Facebook'a tercih ediliyor!

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 20 ''   Yayınlanma Zamanı : 2018-10-24 15:45:00
Editör : Ahmet Haşim Erdoğan
Kategori : Donanım

Ortaya çıkan son analiz bilgilerine göre Facebook, eskisi kadar havalı bir uygulama değil. Araştırma sonucuna göre gençlerin üçte birinden daha fazlası ayda en az bir kere Facebook kullanıyor. Fakat bu sayı geçtiğimiz iki yıl içerisinde oldukça fazla düşmeye başladı.

Son yıllarda Instagram, Facebook'a tercih ediliyor!

Piper Jaffray tarafından yürütülen bu araştırma, 8.600'den fazla Amerikalı gençten gelen verilerden yararlanılarak yapıldı. Facebook'tan Instagram platformuna doğru bir geçiş gözlemlendi. Instagram'ın Facebook tarafından satın alındığını belirtmekte fayda var. Facebook platformundan vazgeçen ve diğer platformlara yönelmeye başlayan birçok kullanıcı bulunuyor. Özellikle de son dönemde ortaya çıkan güvenlik sorunları ve bilgilerin bazı şirketlere satılmasına yönelik suçlamalar dolayısıyla Facebook oldukça fazla kullanıcı kaybetti. Sadece kullanıcı kaybetmekle kalmadı bunların yanı sıra hisselerinde de gözle görülür bir düşüş yaşandı. Fakat şirket bu durumdan kurtulmak için çalışmalar yürütse de hala birçok güvenlik sorunu bulunuyor. Bunları çözmek yerine çeşitli özellikler getirdikleri içinde kullanıcılar bu duruma son derece kızıyor. 

Instagram'da Nasıl Mavi Tik Alınır?Instagram'da Nasıl Mavi Tik Alınır?

2016 yılının bahar ayında, aylık kullanım %60 seviyesinde gezinirken, şuan da bu değer %36'ya kadar düşmüş durumda. Gençler yalnızca Facebook'u kullanmayı bırakmıyor ayrıca bu platformu beğenmemeye de başlıyorlar. Sonuçlarda gençlerin yalnızca yüzde beşi Facebook platformunun favori olduğunu belirtti. Facebook bu sayı oranıyla Twitter'ın bile gerisinde kaldı. Diğer araştırmaların da belirttiği gibi bu sayılar, Facebook akımına artık kapılmadığı görülüyor. Pew Araştırma Merkezi'nin düzenlediği bir araştırmada 13-17 yaş grubu içerisindeki Amerikalıların yüzde 51'inin Facebook kullandığı söyleniyor. Bu sayı 2015 yılı içerisinde yüzde 71 oranındayken Snapchat yüzde 72, Instagram'ı yüzde 69 oranla kullanılıyordu. Aylık 2.23 milyar kullanıcı ile birlikte Facebook hala en güçlü sosyal medya ünvanını koruyor olsa da ilerleyen zamanlarda bu durum değişecek gibi duruyor. Instagram tüm hızıyla sosyal medya platformları geçmeye devam ediyor. 

Özellikle de Facebook, bu hızla gelişen platformu satın alsa da ufak bir kıskanma durumu söz konusu diyebiliriz. Çünkü başkaları tarafından üretilen bir platformu satın aldılar. Gerçi Mark Zuckerberg'den bıkan yöneticiler geçtiğimiz günlerde istifa ettiler.


Instagram zorbalığa karşı savaşta güçleniyorInstagram zorbalığa karşı savaşta güçleniyor
Instagram Hesabınız Bu Özellik İle Daha Güvenli OlacakInstagram Hesabınız Bu Özellik İle Daha Güvenli Olacak
Instagram'a Otomatik Engelleme Özelliği GeliyorInstagram'a Otomatik Engelleme Özelliği Geliyor

PAYLAŞ