Son güncelleme ile kullanılamaz hale gelen Google Home'lar yenisiyle değiştirilecek - Haberler - indir.com

Son güncelleme ile kullanılamaz hale gelen Google Home'lar yenisiyle değiştirilecek

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 0 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-10-28 17:04:02
Editör : Özlem Özbek
Kategori : Teknoloji

Google tarafından üretilen Google Home'lara geçtiğimiz ay yapılan bir güncelleme ile beraber bazı Google Home'lar kullanılmaz hale geldi. Yaşanan bu can sıkıcı durum karşısında kullanıcılar mağdur edilmeyecek. Ürünler garanti kapsamında olsun ya da olmasın yapılan güncelleme karşısında kullanılmaz hale gelen cihazlar yenileri ile çalışacaklar. Şöyle ki Google tarafından üretilen akıllı ev aletleri tıpkı akıllı cep telefonları gibi sık sık yazılım güncellemeleri alır fakat akıllı ev aletlerinde bu yazılım güncellemeleri arka planda olduğu için kullanıcılar bunu fark etmez. Google, akıllı ev aleti Google Home'a da bir güncelleme yaptı. Yaklaşık iki hafta içerisinde şirketin destek formuna ve Reddit'e oldukça çok sayıda  şikayet mesajı gönderildi. 

Yapılan şikayetlerden elde edilen bilgilere göre yapılan son güncelleme ile Google Home ve Home Mini akıllı hoparlörler kullanılamaz hale geldi. Zaten Google'da Eylül ayı içerisinde yaptığı güncelleme ile beraber bazı ürünlerin çalışmaz duruma geldiğini doğruladı. Sorun güncellemeden kaynaklandığı için ve şirketin de bunu doğrulaması ile kullanıcıların mağdur olmaması adına kullanılmaz hale gelen cihazların yenisi ile değişimine karar verildi. 

Garantisi olsun ya da olması cihazlar değiştirilecek

Eylül ayı içerisinde yapılan güncelleme ile beraber kullanılmaz hale gelen Google Home ve Home Mini akıllı hoparlörlerin değişimi gerçekleşecek. Kullanılmaz hale gelen ürünlerin garanti kapsamında olup olmaması önem arz etmiyor. Kullanılmaz hale gelen cihazların garantisi olmasa da değişimi gerçekleştirilecek. Yapılan güncellemeler cihazın arka planında kaldığı için kullanıcılar bu durumun farkında olmazlar. Fakat yaşanan sorunlar ve cihazın kullanılmaz hale gelmesi ve şirketinde bu sorunun güncellemeden kaynaklı olduğunu açıklaması ile cihazların değiştirilmesine karar verildi. Yaşanan bu durumlar karşısında Google, diğer cihazlarda da benzer bir sorunun yaşanmaması adına farklı bir güncelleme üzerinde çalışmalara başladı. 

 





PAYLAŞ