Son 5 ayda Xbox Game Pass abone sayısı %50 arttı - Haberler - indir.com

Son 5 ayda Xbox Game Pass abone sayısı %50 arttı

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 53 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-09-23 19:30:02
Editör : Görkem Günay
Kategori : Teknoloji

Game Pass'in dünya genelindeki toplam abone sayısı 15 milyon kişiye ulaştı. Son beş aylık süreç içerisinde oranlarda %50 artış var. EA Play ve Bethesda oyunlarının katılması ile birlikte bu rakam ciddi artış gösterebilir.

Microsoft'un oyun servisi Xbox Game Pass abone sayısını katlamaya devam ediyor. Yapılan resmi açıklamaya göre dünya genelinde toplam Game Pass kullanıcı sayısı 15 milyonu geride bırakmış durumda. Microsoft daha önce Nisan ayının sonunda yapılan bir açıklamada Game Pass'in 10 milyon aboneye sahip olduğunu söylemişti.

Instagram'da size ait paylaşımı kaldırtabileceksinizInstagram'da size ait paylaşımı kaldırtabileceksiniz

Xbox Game Pass ilk olarak 2017 yılında oyunseverlerin kullanımına sunulmuştu. İlk aşamada yalnızca Xbox One konsollarına özeldi ancak servis geçtiğimiz 2019 yılında PC için de çıkış yaptı. Game Pass'in her iki platformda da büyük ilgi gördüğü belirtiliyor.

EA Play ve Bethesda yakında kütüphaneye katılacak

Microsoft, Game Pass'i önümüzdeki süreçte de geliştirme çalışmalarına ara vermeden devam edecek. Önümüzdeki Kasım ayı içerisinde EA Play servisi Game Pass'e katılıyor. FIFA, Battlefield, NFS, Titanfall, Star Wars gibi önemli seriler de dahil olmak üzere 60'tan fazla önemli oyun böylece Game Pass kütüphanesine katılacak. 

Microsoft'un dün tam 7,5 milyar Dolar karşılığında Bethesda'yı bünyesine kattığını duyurması bildiğiniz gibi oyun dünyasında adeta bir bomba etkisi yaratmıştı. Gerçekleşen bu dev satın alma işleminin en büyük etkilerinden birisi de elbette Game Pass servisinde görülecek. Bethesda'nın Fallout, The Elder Scrolls, Doom, The Evil Within gibi serileri yakında Game Pass kütüphanesine gelecek. Ayrıca yeni Bethesda oyunları da ilk günden Game Pass'te oynanabilir olacak.

Xbox Game Pass şu an da konsol ve PC üzerinde 30 TL'lik ücrete sahip. İlk kez üye oluyorsanız ilk ay için 5,90 TL kampanyası devam ediyor. Ayrıca Game Pass konsol, Game Pass PC ve Xbox Live servislerinin bir arada sunulduğu Xbox Game Pass Ultimate servisinin de 45 TL'lik fiyatı var.



PAYLAŞ