Son 24 saate popüler 8 kripto para değer kaybetti - Haberler - indir.com

Son 24 saate popüler 8 kripto para değer kaybetti

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 38 ''   Yayınlanma Zamanı : 2021-03-16 23:31:01
Editör : Onur Köse
Kategori : Teknoloji

Kripto para birimlerinin ciddi şekilde değerlerinin yükselmesi, kar satışlarını da getirmiş oldu. Hindistan’ın kripto para birimini yasaklayacağını duyurması sonrasında neredeyse tüm kripto para birimlerinde satış dalgası başladı. Dün itibariyle ortaya çıkanlara göre Hindistan’ın ülkede kripto para bulundurmayı, ticaretini ve transferini yapmayı yasaklamayı planladığı ifade edilmişti. Hindistan’daki toplam kripto para mal varlığı 1.4 milyar dolar seviyesinde olurken, sadece Bitcoin’in tek başına piyasa hacmi 1 trilyon dolar üzerinde olduğundan ötürü bu yasağın piyasada bir depreme yol açması beklenmiyordu. Ancak yasak ile beraber gelen panik, beklenin üzerinde bir etki yaratmışa benziyor.

Dünyanın en popüler kripto parası olan Bitcoin, 61 bin dolar seviyesi ile tarihinin en yüksek seviyesine erişmişti. Daha sonra gelen satış dalgası ile beraber 54.000 dolar seviyesine geriledi ve yatırımcılar bu noktada endişelenmiş oldu. Analistlere göre bu düşüşün en önemli sebeplerinden biri olarak ise kar satışları oldu. Ancak Hindistan yasağının da bu düşüşte etkisi olduğu düşünülüyor.

Bitcoin, 56 bin doları geçtiBitcoin, 56 bin doları geçti

Popüler kripto paralar düşüşe geçti

Bitcoin’in son 24 saat verilerine baktığımızda 58 bin 600 dolar seviyesinden 53 bin 800 dolar seviyelerine indiğini görüyoruz. Ancak şuan için 55 bin dolar seviyelerinden işlem görmeye devam ediyor. Son 24 saatte ise yüzde 6.91 seviyesinde değer kaybeden Bitcoin’in haftalık değer artışı ise yüzde 1.31 seviyesine indiği gözüküyor. Bu kapsamda piyasa hacmi 100 milyar dolar küçülen Bitcoin’in toplam hacmi ise 1 trilyon dolar üzerinde olmaya devam ediyor.

Bitcoin değer kaybı ile dikkat çekerken, EThereum da son 24 saatte yüzde 2.61 oranında değer kaybetti. Haftalık değer kaybı ise 2.9 seviyesinde olurken, popüler 10 kripto para biriminin son 24 saatteki hareketlerinde düşüş trendi sürmeye devam ediyor.


Bitcoin Dominance Nedir?Bitcoin Dominance Nedir?
Bitcoin 60 bin doları geçtiBitcoin 60 bin doları geçti

PAYLAŞ