Son 20 yılda aklımıza kazınan aksiyon oyunları - Haberler - indir.com

Son 20 yılda aklımıza kazınan aksiyon oyunları

Tahmini Okuma Süresi : 4 ' 30 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-10-14 22:00:03
Editör : Özlem Özbek
Kategori : Oyun

10 öncesinde geliştirilen oyuncular yeni nesil oyuncuların pek de hoşuna gitmeyebilir. Fakat bu algıyı ortadan kaldıracak yapımlar söz konusudur. Son 20 yılın en çok ses getiren yapımları hakkında bilgi almak için yazımızdan faydalanabilirsiniz. Oyunların esas amacı aksiyonu hissettirmektir. Fakat bazı oyunları bu durumu pek de yaşatamazlar. Söz konusu listemizde yer alan oyunları seçerken kesintisiz aksiyon deneyimi yaşayacağınız oyunlara yer verdik. Ayrıca listemizde sadece PC’de değil; PlayStation, Xbox konsollar da da bulunan aksiyon oyun önerilerimizi derledik.

Son 20 yılda aklımıza kazınan aksiyon oyunlarından öneriler

Max Payne 2: The Fall of Max Payne, 2003

Call of Duty 4: Modern Warfare, 2007

Bayonetta, 2009

Castlevania: Lords of Shadow, 2010

Grand Theft Auto V, 2013

The Last of Us, 2013

Batman: Arkham Knight, 2015

Rise of the Tomb Raider, 2015

God of War, 2018

Assassin’s Creed Odyssey, 2018

Dead Cells, 2018

Devil May Cry 5, 2019

Resident Evil 2, 2019

Red Dead Redemption 2, 2019

Max Payne 2: The Fall of Max Payne

PC, PlayStation 3, PlayStation 2, Xbox 360, Xbox platformlarında oynanan Max Payne 2 oyunu Remedy Entertainment, Rockstar Vienna tarafından geliştirildi. Aksiyon temalı oyun denildiğinde ilk akla gelen oyunların başında gelen Max Payne 2, Slow Motion yeteneği ile yeni bir oynanış tarzı sunar. Karanlık atmosfer içerisinde hiç bitmeyen bir aksiyon deneyimi yaşayacaksınız. Karanlık ve yağmurlu New York sokaklarında ailesinin intikamını almaya çalışan dedektif Max Payne, oyuncuları kendisiyle beraber heyecanı hiç bitmeyen aksiyon dolu bir maceraya çıkarıyor. Hemen hemen 7 saati bulan oynanış süresinde aksiyonu bir an olsun eksik kalmayan Max Payne 2, çıkışının üzerinden yıllar geçmesine rağmen hâlâ övgüyle anılıyor.

Call of Duty 4: Modern Warfare

PC, PlayStation 3, Xbox 360, macOS, Nintendo DS, Wii platformlarında oynanmak üzere geliştirilen Call of Duty 4: Modern Warfare oyunu, 2007 yılında Infinity Ward tarafından geliştirildi. Serinin önceki oyunlarına göre farklı bir yol izleyen ilk oyun olan Call of Duty 4: Modern Warfare, serinin İkinci Dünya Savaşı temalı diğer oyunlarının aksine daha modern bir yapıya sahip bir şekilde karşımıza çıktı. Bunun sonucunda Call of Duty 4, bu ani değişimi olumlu karşılayan oyuncular ve eleştirmenlerden yüksek notlar almayı başardı.

Bayonetta

PC, PlayStation 3, Xbox 360, Wii U, Nintendo Switch, Playstation 4, Xbox One platformlarında oynanabilen Bayonetta oyunu 2009 yılında Platinum Games tarafından geliştirildi. İlk olarak konsollar için sunulan ve ardından ise PC platformuna gelen Bayonetta "hack and slash" türündeki aksiyon oyunu nefes kesen anlar yaşamanızı sağlar. Resident Evil ve Devil May Cry oyunlarını yöneten Hideki Kamiya tarafından yaratılan Bayonetta, fantastik ve akıcı hikâyesiyle de göz dolduruyor. Kombo üzerine dayalı savaş sistemi oyuna hem bilindik hem de mücadeleci bir hava katarken, üzerine düşünülmüş ve oldukça absürt şekilde oluşturulmuş birçok canavarı Bayonetta’yı daha ilgi çekici bir hâle getiriyor.

Castlevania: Lords of Shadow

PC, PlayStation 3, Xbox 360 platformlarında oynanmak üzere geliştirilen Castlevania: Lords of Shadow oyunu 2010 yılında MercurySteam, Climax Studios tarafından geliştirildi. Aksiyon türünde adeta bir devrim yaratan Castlevania, çok uzun zamandır oyuncuların elinin altındadır. Normalde Castlevania oyunları, birbirine bağlı ve belirli yetenekler veya özel eşyalar elde edildikten sonra açılan haritalardan ve açık dünyadan oluşsa da Castlevania: Lords of Shadow, çizgisel bir yapıda karşımıza çıkıyor. Guillermo del Toro filmlerinden fırlamış yaratıkların bir an olsun bizlere rahat vermediği bu oyunda, ana karakterimiz Gabriel ve “Savaş Haçı” ile birlikte Hideo Kojima’nın da gelişiminde katkıda bulunduğu bu yaratıklara karşı koymaya çalışıyoruz.

Grand Theft Auto V

PC, PlayStation 3, Xbox 360, PlayStation 3, Xbox One platformları için geliştirilen Grand Theft Auto V, çeşitli aksiyon türleri ile karşılaşacağınız bir dünya sunar. Oyun 2013 yılında Rockstar North tarafından geliştirildi. Birçok bakımdan övülen ve ismi asla oyun dünyasından eksik olmayan oyun Grand Theft Auto V, özellikle açık dünyası ile ön plana çıksa da oyunun aksiyon kısmı da açık dünyası ile yarışır düzeyde. Hollywood filmlerinden fırlamış karakterleri ve hikâyesi ise GTA V, bizlere hem oldukça gerçekçi hem de heyecanlı bir oyun deneyimi sunuyor. Suç dünyasına ait aklınıza gelebilecek her türlü görevi yaptığınız, banka soyduğunuz ve hatta gizli askeri tesis bile bastığınız GTA V, arka arka gelen görevleri ile ve farklı karakterleriyle birlikte bir an olsun aksiyon eksikliği çekmeyen bir oyun.





PAYLAŞ