Son 10 sene içerisinde en çok indirilen 10 uygulama - Haberler - indir.com

Son 10 sene içerisinde en çok indirilen 10 uygulama

Tahmini Okuma Süresi : 3 ' 27 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-04-08 20:01:02
Editör : Özlem Özbek
Kategori : Donanım

2010 yılında Android ve iOS kavramı bugünkü kadar hayatımızda değildi. 10 yıl içerisinde hem yeni telefonlar hem işletim sistemleri hem de mobil uygulamalar daha fazla hayatımıza dahil oldu. 2010 yılı ve 2020 yılında en çok indirilen mobil uygulamalar hakkında bilgi edinmek için yazımızdan faydalanabilirsiniz. 

Son 10 yılda en çok indirilen uygulamalar

Facebook

WhatsApp

Messenger

Instagram

SHAREit

Snapchat

TikTok

Likee

Netflix

Spotify

Facebook

Facebook şirketi tarafından geliştirilen Facebook uygulaması şüphesiz bu zamana kadar en çok indirilen mobil uygulamaların başında geliyor. 2004 yılında kurulan Facebook, 2010 yıllarda dünyanın en çok kullanılan uygulamalarından biri oldu. Özellikle de orta yaşlı kişilerinde akıllı cep telefonu kullanmaya başlaması ile beraber her biri birer Facebook kullanıcısı oldu. Bu süreç içerisinde mobil uygulamaların indirilmesi de arttı. Genç kullanıcılar için artık eskisi kadar popüler olmasa da Facebook, daha uzun bir süre hayatımızda olacak gibi gözüküyor. 

WhatsApp Messenger

WhatsApp Inc. tarafından geliştirilen ve sonrasında Facebook'un çatısı altına giren WhatsApp, mesajlaşma konusunda şu an bir numaralı uygulama olarak karşımıza çıkıyor. 2009 yılında sunulan mesajlaşma uygulaması olarak dahil olan WhatsApp Messenger, artık bundan çok daha fazlasını sunan bir platform haline geldi. Neredeyse her akıllı cep telefonu kullanıcı WhatsApp uygulamasını da kullanılıyor. Metin mesajı, fotoğraf ve video gönderme, sesli ya da görüntülü arama gibi daha birçok farklı hizmet sunan tek bir uygulama üzerinden sunuluyor ve bu nedenle de özellikle de freelance ve home office çalışma sistemlerinin yaygınlaştığı şu günlerde uygulama vazgeçilmez bir parçamız haline geldi. 

Facebook Messenger

Facebook tarafından geliştirilen bir diğer uygulamalardan biri olan Facebook Messenger, milyonlarca indirme sayısına sahip olup kullanıcıların iletişim kurmasını sağlıyor. Uygulama aslında zorunlu olarak indirilmesi gereken uygulamalardan biridir. Çünkü Facebook kendi mobil uygulaması üzerinden mesajlaşma imkanı sunmuyor. Facebook kullanıcıların kendi listesinde bulunan arkadaşları ile mesajlaşabilmek için Messenger uygulamasına ihtiyaç duyar. 

Instagram

Instagram şirketi tarafından geliştirilen ve sonrasında Facebook çatısı altında hizmet veren Instagram, 2010 yılında hayatımıza dahil oldu. Kare görüntü ardından story özelliği daha sonrasında ise dikey görüntü formatını sunan Instagram, sadece video ve fotoğraf paylaşma platformu olmanın çok daha ötesinde bir uygulama haline geldi. Akıllı telefon kullananların vazgeçilmez uygulamalarından biri de Instagram oldu. 

SHAREit

SHAREit Technologies Co.Ltd tarafından geliştirilen SHAREit mobil uygulaması da en çok indirilenler arasındadır. Basit bir dosya paylaşım uygulaması gibi gözüküyor olsa da kullanıcılarına daha fazlasını sunan SHAREit mobil uygulaması günümüzün en büyük sorunlarından biri olan yetersiz internet ve düşük paylaşım sorununu ortadan kaldırıyor. SHAREit mobil uygulaması ile beraber akıllı telefonunuzda yüklü olan bir mobil uygulamayı yakınınızdaki bir SHAREit kullanıcısına hızla gönderebilirsiniz. Bununla beraber aynı zamanda kendine ait olan bir müzik çaları ve video oynatıcısına sahip olan SHAREit uygulaması kullanıcılarına fonksiyonel bir kullanım sunuyor. 

 





PAYLAŞ