Sokaklarda tasarruflu aydınlatma dönemi başladı - Haberler - indir.com

Sokaklarda tasarruflu aydınlatma dönemi başladı

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 21 ''   Yayınlanma Zamanı : 2021-01-14 13:01:02
Editör : Ayça Yurttaarslan
Kategori : Teknoloji

Kağıthane Belediyesi, park ve meydanlardaki aydınlatma direklerinin eski ampullü armatürlerini led armatürlerle yenileyerek sokaklarda tasarruflu ampul dönemini başlattı.

Kağıthane Belediye Başkanı Mevlüt Öztekin’in talimatıyla Kağıthane’deki park ve meydan aydınlatmalarında tasarruflu döneme geçildi. Belediye ekipleri aydınlatma direklerinin eski ampullü elektrik tesisatı ve panolarını led armatürlerle yenilenerek %30 tasarruf sağladı. Ek olarak elektronik dijital zaman rölesi kullanarak gün doğumu ve gün batımı aydınlatmalarını devreye sokan bir  sistem  de kuruldu. Bu sistem gün ışığının olduğu zamanlarda sokak aydınlatmalarını kapalı konuma getirtiyor. Bu sayede gereksiz enerji tüketiminin de önüne geçilmiş oluyor . Yapılan topraklama sistemi ve kullanılan kaçak akım rolesi sayesinde de daha güvenli ve uzun ömürlü bir donanım sağlandı.

İstanbulkart'ınızı Hes koduyla eleştirmek için son tarih 15 Ocak!

İlçede bugüne kadar 100 adet park ve meydan aydınlatması tasarruflu sisteme geçerek modernize edildi. Yıl sonuna kadar bu rakamın 300’ü geçeceği açıklandı.

Amaç küresel ısınmanın önüne geçmek

Kağıthane Belediyesi bu sayede ekonomik anlamda tasarrufla birlikte, fazla enerji tüketiminden kaynaklanan küresel ısınmayı önlemeyi hedefliyor. Doğayı ve çevreyi korumayı amaçlanarak atılan bu adım küresel ısınma nedeniyle zorlanan dünyamız için büyük bir önem taşıyor.





PAYLAŞ