Snapdragon'un yeni yonga seti 860 tanıtıldı - Haberler - indir.com

Snapdragon'un yeni yonga seti 860 tanıtıldı

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 42 ''   Yayınlanma Zamanı : 2021-03-24 14:01:02
Editör : Hakan Göçmez
Kategori : Donanım

Qualcomm tarafından geliştirilen yeni yonga seti Snapdragon 860 resmen tanıtıldı.

Qualcomm’un yeni performans ürünü Snapdragon 860 için resmi tanıtım gerçekleştirildi.  Tanıtım ile birlikte yeni yonga setiyle ilgili tüm detaylara ve özelliklere erişildi. Modelin uygun fiyatlı amiral gemilerinde yer alması bekleniyor.

Qualcomm , Snapdragon Sound teknolojisini tanıttıQualcomm , Snapdragon Sound teknolojisini tanıttı

Snapdragon 855’in gelişmişi

Qualcomm tarafından 2019 yılında piyasaya sunulan Snapdragon 855 serisinin yenilenmiş versiyonu olan Snapdragon 860 yonga seti, önceki modeline göre çok daha üst düzey bir performans sunuyor. Çekirdek sistemlerinde özel bir çalışmanın yapıldığı yonga setinde ARM tarafından özelleştirilen 1 adet 2.96 GHz hızında Kryo 485 Gold, 3 adet 2.42 GHz hızında Kryo 485 Gold ve 4 adet 1.78 GHz hızında Kryo 485 Silver çekirdekler bulunuyor. Dahili GPU sisteminde ise yonga seti Adreno 640 mobil grafik işlemcisinden güç alıyor. Çekirdek yapısında yapılan özel çalışmalar ile performansın üst düzeye çıktığı yonga setinde, 675 MHz seviyeleri ile birlikte üst düzey bir performans elde edilebiliyor. Yapılan resmi açıklamalara göre yeni yonga seti selefine göre yüzde 15’e varan bir performans artışı sunuyor. Wi-Fi ve 4G LTE teknolojilerinin desteklendiği yeni modelde, Multi-Gigabit 5G desteği de bulunuyor. Yapay zeka ile desteklenen yeni model, bu sayede telefonlardaki beklentileri karşılarken oyun ve fotoğraf çekimlerinde de üst düzey kalitesiyle dikkat çekiyor.

 Snapdragon 860’un farklı özellikleri neler?

Özel işlemci çekirdekleri ve Adreno 640 ile desteklenen yonga seti, zorlu uygulama ve oyunlarda da akıcı bir performans sunuyor. Qualcomm tarafından özel olarak geliştirilen yonga setinde, True HRD ile daha iyi bir oyun deneyimi, Hexagon 690 işlemci ile de daha iyi sahne analizleri ve fotoğraf çekim desteği sunuluyor.

Qualcomm ile Xiaomi arasında yapılan anlaşmalar doğrultusunda Snapdragon 860 kullanılan ilk model Poco X3Pro olacak ve telefon önümüzdeki günlerde piyasaya sunulacak.


Snapdragon 888 yonga setinin Lite sürümü yoldaSnapdragon 888 yonga setinin Lite sürümü yolda
Snapdragon 888 işlemci sistemli Honor telefon geliyorSnapdragon 888 işlemci sistemli Honor telefon geliyor

PAYLAŞ