Snapdragon'un saatler için tasarladığı Wear 5100 işlemcisi gözüktü - Haberler - indir.com

Snapdragon'un saatler için tasarladığı Wear 5100 işlemcisi gözüktü

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 46 ''   Yayınlanma Zamanı : 2021-08-05 19:00:12
Editör : Onur Köse
Kategori : Teknoloji

Teknoloji dünyasında her ne kadar akıllı telefonlar ön plana çıksa da, son zamanlarda akıllı saatlere yönelikte önemli geliştirmeler görmeye devam ediyoruz. Mobil işlemci pazarının dev üreticisi olan Qualcomm, akıllı saat modellerine özel Snapdragon Wear 5100 işlemcisini çok yakın zamanda lanse edecek. Qualcomm tarafından geliştirilen Snapdragon Wear 5100 işlemcisi resmi kayıtlarda ortaya çıkmış durumda. Daha farklı bir adlandırma ile de gelmesi mümkün olan bu yeni işlemci, direkt olarak akıllı saat modellerine güç vermek için tasarlanmış durumda.

Henüz işlemciye dair çok fazla detay yer almazken, önceki nesil işlemcilere göre farklı olarak ARM Cortex-A53 yerine ARM Cortex-A73 çekirdeklerini kullanacak. Bu kapsamda performans noktasında ciddi bir yükseliş beklenen bu işlemcilerde yüksek oranda pil ömrüne de katkı sağlayacak geliştirmelerin olması bekleniyor.

Samsung akıllı telefon kamerasında devrim yapacakSamsung akıllı telefon kamerasında devrim yapacak

Qualcomm’dan Snapdragon Wear 5100 işlemcisi geliyor

Henüz işlemcinin çıkış tarihine yönelik bir detay belli olmazken, Wear 5100’e sahip akıllı saatler Samsung ve Google’un geliştirilen yeni akıllı saat işletim sistemi Wear OS 3 için en iyi performansa sahip olacaklar. Şuan için hatırlayacak olursak Snapdragon Wear 4100 ve Wear 4100 Plus işlemcileri bulunuyor. Bir önceki nesil Wear 3100’e göre ciddi iyileştirmeler ile gelen bu işlemciler 28 mm yerine 12 nm üretim sürecinden çıkmışlardı. Bu sayede ise yüzde 85’e varan daha hızlı olan bu işlemciler, Adreno A504 GPU ile geliyor. Bu noktada ise 2.5 kat bir artış sergileyebiliyor.

Üretim süreci için pil ömürleri tam yüzde 25 oranında iyileştirilen bu işlemcilerden Plus olan ise her zaman açık olarak geçen QCC1110 yardımcı işlemci ile geliyor. Bu yardımcı işlemci ise saat içinde gerçekleşen birçok işlemde ana işlemci yerine devreye giriyor ve eskiye göre sürekli açık ekran modunda daha çok yüksek renk gösterimi sunabiliyor.


Samsung Galaxy Z Fold 3, Flip 3 ve Buds 2'nin fiyatları sızdırıldıSamsung Galaxy Z Fold 3, Flip 3 ve Buds 2'nin fiyatları sızdırıldı
Ağustos ayında Android 11 güncellemesi alacak Samsung akıllı telefonlarAğustos ayında Android 11 güncellemesi alacak Samsung akıllı telefonlar

PAYLAŞ