Snapdragon 888 tanıtıldı - Haberler - indir.com

Snapdragon 888 tanıtıldı

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 43 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-12-02 14:00:02
Editör : Özlem Özbek
Kategori : Teknoloji

Snapdragon 888 yonga seti yeni nesil amiral gemilerinde yüzde 35 oranında daha iyi bir grafik deneyimi sunuyor. Aynı zamanda yapay zeka ve fotoğraf yetenekleri de artırılıyor. Qualcomm’un yeni yıl içerisinde amiral gemilerinde kullanılacak olan yonga seti tanıtıldı. Konu hakkında yapılan tahminlerin aksine Snaodragon 888 şeklinde bir isimlendirme ile yola devam edilmiş gözüküyor. Normalde Snapdragon 875 bekleniyordu.

Snapdragon 888 nelerle geliyor?

Snapdragon 888 aslında arka planda dikkat çeken bir isimlendirme stratejisine sahiptir. Çin'in kültürüne göre 888 rakamı şans olarak değerlendirilmektedir. Bu rakamı barındıran cep telefonu numaraları veya piyango biletlerinin daha şanslı olduğu düşünülmektedir. Qualcomm’un bu isimlendirme ile Çin’de biraz daha ağırlık vermek istediği anlaşılan durumlardandır. Snapdragon 888 yonga seti önceki bir önceki nesle göre Adreno grafik birimi olarak yüzde 35 oranında daha iyi performans sergiliyor. Aynı zamanda şimdiye kadar geliştirilen en güçlü Adreno grafik birimidir. Firma işlemci tarafından detaylar ise yarın içerisinde daha net bir şekilde açıklanacak. 

5 nm Snapdragon 875'in tarihi belli oldu5 nm Snapdragon 875'in tarihi belli oldu

Fotoğraf tarafında gelişmiş olan sinyal işlemcisi ile 2.7 gigapixel/s fotoğraf yakalayabilen tonga yüzde 35 performans artışı sağlanıyor. Bu da kullanıcıların deneyimini artırıyor. Söz konusu bu rakam saniyede 120 adet 12MP keskin fotoğraf çekebilme anlamına geliyor. Elite Gaming platformu üçüncü nesli ile grafik performansında önemli gelişmeler yaşanacağı söylenir. Aynı zamanda yeni Hexagon işlemcisi üzerine inşa edilen altıncı nesil yapay zeka algoritması da otonom işlemleri de daha güçlü hale getiriyor. Entegre X60 modem 5G kullanımında enerji verimliliği bu şekilde sağlanmış oluyor. Snapdragon 888 yonga seti ilk olarak yeni yıl içerisinde Xiaomi Mi 11 amiral gemisinde yer alacak. Ardıundan ise OnePlus, Motorola, Asus, Lenovo ve Oppo gibi markalar da yeni yonga seti ile boy gösterecek.


Snapdragon 875 Exynos 2100’den üstün olacakSnapdragon 875 Exynos 2100’den üstün olacak
Snapdragon 875 özellikleri sızdırıldıSnapdragon 875 özellikleri sızdırıldı
Huawei için Snapdragon tarihi verildiHuawei için Snapdragon tarihi verildi

PAYLAŞ