Snapdragon 875 Exynos 2100’den üstün olacak - Haberler - indir.com

Snapdragon 875 Exynos 2100’den üstün olacak

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 42 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-10-08 13:30:03
Editör : Ayça Yurttaarslan
Kategori : Teknoloji

İşlemci piyasasının lider isimlerinden olan Qualcomm yeni amiral gemisi işlemcisi Snapdragon 875’i yakında piyasaya sürecek. Performans beklentisiyle dikkatleri üzerine çeken Snapdragon 875 ARM’nin aşırı hızlı Cortex-X1 çekirdeklerini kullanan tek işlemci olabilir.

Bu sene pandemi nedeniyle lansmanlarını online ortama taşıyan Qualcomm, 1 Aralık’ta başlayacak olan Snapdragon Tech Summit etkinliği ile yeni ürünlerini tanıtacak. Gelen sızıntılara göre şirketin Snapdragon 875 işlemcisini de bu etkinlikte tanıtılmasına kesin gözüyle bakılıyor.

Samsung işlemcileri Qualcomm işlemcileri ile yeniden savaşacakSamsung işlemcileri Qualcomm işlemcileri ile yeniden savaşacak

Yeni düzenlenecek olan bu etkinlikte tanıtılacak olan işlemci, tıpkı Samsung’un 5 nm EUV işlemcisi gibi oldukça önemli oranda gelişme kaydedecek. Hatta ortaya atılan bazı iddialara göre Qualcomm, Snapdragon 875 işlemcisiyle birlikte rakibi Samsung’a karşı büyük bir üstünlük elde edebilir.

Qualcomm Snapdragon 732G çipset tanıtıldı

Yeni işlemcilerinde performans beklentilerinin üzerine çıkacağı iddia edilen Qualcomm’un yeni yongalarında performanslı olan Cortex-X1 işlemci çekirdeklerini kullanacağı yönünde sızıntılar var. Bu çekirdekler sayesinde Snapdragon 875, A14 Bionic ile performans anlamında rekabet edebilecek.

Bu hamlesiyle Samsung’un da bir adım önüne geçmesi beklene Qualcomm’u 2020 yılında üretilecek amiral gemisi telefonlarda sıklıkla görebiliriz gibi duruyor. Samsung’un Exynos 2100 işlemcilerinde Cortex-X1 işlemci çekirdeklerini olan Cortex-X1 işlemci çekirdeklerini kullanmayabilir.  Bugüne dek isabetli sızıntılarıyla dikkatleri çeken Ice Universe konuyla ilgili olarak bir yaptığı paylaşımda, Samsung’un ilk amiral gemisi işlemcilerinde ARM’nin Cortex-A78 çekirdekleri kullanılabileceğini açıklamıştı. Bu da Cortex-X1 kullanan Snapdragon 875’in daha hızlı olacağını gösteriyor.

Ice Universe’e göre bu hamlesiyle işlemcileri performans ve verimlilik arasındaki açığı kapatacak olan Samsung’un bu çabası performans anlamında Qualcomm’a yetişebilmek için yeterli olmayacak. 

Daha önce Exynos 2100 ile ilgili olarak ortaya çıkan sızıntılara göre bu işlemci, Galaxy S21+'ta kullanıldı. Bu işlemcide kullanılan çekirdeklerin 1+3 şeklinde olduğu gözlemlendi. Yani bir ana çekirdek mümkün olan en yüksek performansla çalışıyor. Benzer bir yapıyı Qualcomm’un ürettiği Snapdragon 875’te de göreceğiz.

Şu ana kadar ortaya çıkan bilgilere baktığımızda en yüksek hızın 3,0 GHz olduğu görülen Exynos 2100 piyasadaki en yüksek hızda çalışan Cortex-A78’e odaklanmış bir işlemci olabilir.


Qualcomm Snapdragon 732G özellikleri Qualcomm Snapdragon 732G özellikleri 
MediaTek, pazar payında Qualcomm’u yakalamış gibi görünüyorMediaTek, pazar payında Qualcomm’u yakalamış gibi görünüyor

PAYLAŞ