Snapdragon 855 Tüm Detayları İle Sızdırıldı - Haberler - indir.com

Snapdragon 855 Tüm Detayları İle Sızdırıldı

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 3 ''   Yayınlanma Zamanı : 2018-12-04 13:47:15
Editör : Onur Köse
Kategori : Teknoloji

Popüler mobil işlemci üretici markası olan Qualcomm’un 2019 amiral gemisi cihazlara güç vereceği işlemci modeli Snapdragon 855’in tanıtılmasına çok az bir zaman kaldı. İşlemci hakkında gelişmeler yaşanmaya devam ederken geçtiğimiz saatlerde yabancı kaynaklı makalelere göre Snapdragon 855’de yer alacak olan tüm teknik özellikler meydana çıktı. Bilinen ve popüler kaynak TechCrunch tarafından yapılan bir hata ile Snapdragon 855 hakkındaki makale yayınlandı ve tüm özellikler meydana çıkmış oldu. Yayından hızlı bir şekilde kaldırılan makale üzerinden çıkan bilgilere göre Snapdragon’un bu yeni amiral gemisi işlemcisi 8155 kod adına sahip olarak gelecek. Ancak cihazlarda ise Snapdragon 855 adıyla yer alacak.

Snapdragon 855 Teknik Özellikler

Ortaya çıkan bilgilere göre yeni Snapdragon 855’in en dikkat çekici özelliği 5G desteğine sahip olması olarak gözüküyor. Dünyanın ilk 5G desteğine sahip olan işlemci ünvanına da sahip oluyor. TSMC tarafından 7 nm üretim sürecine sahip olan bu işlemci önceki nesil modellere göre tam üç kat daha iyi bir performans sunduğu iddia ediliyor. Ayrıca bu işlemcide Nöral İşletim Ünitesi de bulunuyor. Önceki model Qualcomm işlemcilerde 4+4 olarak çekirdek dağılımını görmüştük. Ancak yeni bilgilere göre bu modelde 4+3+1 olarak bir işlemci çekirdek dağılımı göreceğiz. Ayrıca bu yeni işlemci Kirin 980 modelindeki üç katmanlı benzer bir çekirdek tasarım ile gelmesi beklenior.

Snapdragon 855'in Sızıntı Performans Rakamları ŞaşırtıyorSnapdragon 855'in Sızıntı Performans Rakamları Şaşırtıyor

Bu sayede performans üçe dağılacak ve performans verimliliği üst seviye olmuş olacak. Yeni bu işlemcide Snapdragon X24 LTE modemini göreceğiz. Bu modeme ek olarak 5G bağlantısı sunacak olan Snapdragon X50 5G adlı bir modemde yer alacak. Diğer yandan işlemci bu donanım özelliklerinin haricinde sahip olduğu Snapdragno Elite Gaming adlı özellik sayesinde güncel ve en yeni nesil oyunlar için optimize edilmiş olacak. Ancak bu özelliğin nasıl çalışacağı ve işleyişi hakkında henüz bir bilgi yer almıyor. Diğer yandan yeni nesil bu işlemci ultrasonik parmak izi sensörü için destek sunabilecek.


Snapdragon 8150, AnTuTu testlerinde rekor kırdı!Snapdragon 8150, AnTuTu testlerinde rekor kırdı!
Snapdragon 8150, Yapay Zekalı Kirin 980'i EzdiSnapdragon 8150, Yapay Zekalı Kirin 980'i Ezdi
Snapdragon 8150 yakında tanıtılabilirSnapdragon 8150 yakında tanıtılabilir

PAYLAŞ