Snapdragon 855 işlemcisine sahip Vivo Nex 5G görüntülendi! - Haberler - indir.com

Snapdragon 855 işlemcisine sahip Vivo Nex 5G görüntülendi!

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 18 ''   Yayınlanma Zamanı : 2018-12-31 15:05:00
Editör : Ahmet Haşim Erdoğan
Kategori : Akıllı Telefonlar

Uzun bir süredir 5G teknolojisi üzerinde çalışmalar sürdüren Vivo, sonunda 5G desteğine sahip akıllı telefon ile birlikte karşımıza çıkıyor. Gelişmelere bakıldığında Çin tarafında düzenlenen bir konferansta Vivo şirketinin yeni Snapdragon 855 işlemcisine sahip 5G destekli modeli olan Vivo NEX 5G ilk kez görüntülendi.

Samsung, yeni cihazlarına kripto para cüzdanı ekleyecek

Giriş Seviyesinin En Güçlüsü Vivo Z1 Lite DuyurulduGiriş Seviyesinin En Güçlüsü Vivo Z1 Lite Duyuruldu

Snapdragon 855 işlemcisine sahip Vivo Nex 5G görüntülendi!

Xinhua Haber Ajansı, medya konferansı esnasında Vivo'nun ilk 5G desteğine sahip cihazını gözler önüne çıkardı. Basına kapalı olarak yapılan bu konferans sırasında, 5G ile ilgili planlarını ve çalışmalarını anlatan Vivo, 2019 yılı içerisinde 5G desteğine sahip olan cihazını piyasaya süreceğini de müjdeledi. Eğer bundan daha önce  bir cihaz çıkmazsa, 5G desteğine sahip ve Snapdragon 855 işlemcisine sahip ilk cihaz olacak. Vivo, 5G teknolojisi için 2016 yılı içerisinde Çin'in başkenti Pekin tarafında büyük bir Ar-Ge merkezi açmıştı. 2016 yılından bu yana merkez, 5G teknolojisi için çok sıkı çalıştı. Vivo sonunda bu çalışmaların meyvesini toplamaya hazırlanıyor.

Dışarıya kapalı olarak gerçekleştirilen bu konferans esnasında Vivo, üzerinde çalıştığı birçok yeniliği ve 5G teknolojisi hakkında basın mensuplarına önemli bilgiler verdi. Söz konusu olan bu konferans esnasında, 5G destekli prototip modelini de gözler önüne çıkardı. Vivo önümüzdeki yıl 5G teknolojisi ile ilgili bazı büyük adımlar atmak istiyor. Şirket bu yolda piyasaya süreceği ilk modelde belli oldu. Vivo Nex 5G olarak adlandırılan bu model Kasım ayında tanıtılan Snapdragon 855 işlemcisinden gücünü alacak diyebiliriz. 

Vivo'nun 5G desteğine sahip ve Snapdragon 855 işlemcisinden gücünü alan cihazının tam olarak piyasaya çıkış tarihi bilinmiyor. Ancak Vivo şirketine yakın kaynaklardan edinilen bilgilere göre Vivo Nex 5G'nin Şubat ayı içerisinde Barcelona tarafında düzenlenecek olan MWC 2019 etkinliğinde tanıtılması bekleniyor. Vivo'nun uzun süredir 5G teknolojisi üzerinde çalıştığını biliyorduk fakat yeni Snapdragon 855 işlemcisi ile birlikte gelmesiyle piyasaya damga vuran bir cihaz olabilir. Henüz fiyat etiketi ve diğer donanımsal özellikleri açıklanmasa da en önemli iki özelliği bizlere açıklanmış. 5G desteğine ve Snapdragon 855 işlemcisine sahip olacak olan cihazı dört gözle bekliyoruz.


Yeni Vivo Y95 tanıtıldıYeni Vivo Y95 tanıtıldı
Asus, çerçevesiz VivoBook 14'ü tanıttıAsus, çerçevesiz VivoBook 14'ü tanıttı
Vivo Nex 2 Çift Ekranı İle Dikkat ÇekecekVivo Nex 2 Çift Ekranı İle Dikkat Çekecek

PAYLAŞ