Snapdragon 855 ile 5G telefonların yolunu açıyor - Haberler - indir.com

Snapdragon 855 ile 5G telefonların yolunu açıyor

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 8 ''   Yayınlanma Zamanı : 2018-12-05 09:38:43
Editör : Ahmet Haşim Erdoğan
Kategori : Donanım

Snapdragon'un yeni işlemcisi Snapdragon 855, Qualcomm'un yeni nesil amiral gemisi işlemcisinin adı oldu. Şirket resmi olarak işlemcisini Hawaii'de düzenlenen Snapdragon Technology Summit etkinliğinde tanıttı.

Snapdragon 855 ile 5G telefonların yolunu açıyor

Qualcomm, bundan yaklaşık olarak bir yıl öncesinde selefi olan Snapdragon 845 işlemci modelini de aynı yerde resmi olarak duyurmuştu. Snapdragon 855 işlemcisi, özellikler açısından büyük bir sıçrama gerçekleştirmeyecek. Fakat bu işlemci, ilk 5G telefonlarında yer alacak ilk işlemci olma özelliğini taşıyabilir. Qualcomm şirketi yeni platformun 5G şebekelerinde birkaç gigabitlik indirme hızlarını destekleyeceğini de belirtti.

Qualcomm, arttırılmış gerçeklik için Snapdragon XR1'i tanıttı.Qualcomm, arttırılmış gerçeklik için Snapdragon XR1'i tanıttı.

Bu yıl düzenlenen Snapdragon Technolgy Summit etkinliği, ABD'de hızlı 5G hücresel şebekelere geçiş öncesinde en son dönüm noktalarından birisi olarak da nitelendiriliyor. Bu ülke içerisinde faaliyet gösteren AT&T ve Verizon gibi operatörler, katılımcılara 5G şebekelerinin nasıl bir deneyim sunacağını test etmeye olanak sağlıyor. Tabii bu gerçekleştirilirken Qualcomm yongalarını temel olarak alan 5G telefonları ve kablosuz erişim noktaları kullanılıyor. 

Qualcomm mobil pazardaki hakimiyetine bakacak olursak, Snapdragon 855 işlemcisi 2019 yılı içerisinde çıkacak çoğu amiral gemisi telefonlarda yer alabileceğini görebiliriz.Bu işlemci sayesinde telefonlar; işlemci gücü, görüntü işleme, pil ömrü, oyun ve yapay zeka gibi alanlarda büyük ilerlemeler kaydedecektir. Fakat Qualcomm şirketi şimdiye kadar, Snapdragon 855 işlemci önceki nesil mobil platformlara göre üç kat daha yüksek yapay zeka performansı sunduğunu ve özel bir bilgisayar görüşü işlemcisi ekleyeceğini de bilgiler arasına kaydetti. Qualcomm Snapdragon işlemci biriminin şefi Alex Katouzian'ın açıkladığı bilgilere göre, bu özellikler sayesinde kamera kimi ve neyi çektiğimizi anlayabilecek. Ayrıca yonga iyileştirilmiş oyun ve artırılmış gerçeklik konusunda çok daha başarılı bir deneyim sunacak.

Qualcomm şirketi, işlemcilerde 7nm üretim sürecini temel alacağını daha önce söylemişti. Fakat 845 ve 835 işlemcilerinde 10nm kullanıyordu. Daha küçük boyutlu devreler kullanılması verimlilikte çok daha iyileşme olacağını gösteriyor. Bu iyileşmelere de performans ve pil ömrüne katkısı oldukça yüksek olacaktır. Ayrıca şirket, ultrasonik ve ekran altı parmak izi sensör teknolojisini, Qualcomm 3D Sonic Sensor olarak tekrar adlandırdı.


Qualcomm, PC'ler için çıkardığı Snapdragon 850 yongasını duyurduQualcomm, PC'ler için çıkardığı Snapdragon 850 yongasını duyurdu
Qualcomm Üç Yeni Snapdragon Mobil Platformunu TanıttıQualcomm Üç Yeni Snapdragon Mobil Platformunu Tanıttı
 Qualcomm'dan yeni bir kulak içi kulaklığı Qualcomm'dan yeni bir kulak içi kulaklığı

PAYLAŞ