Snapdragon 845'den İlk Bilgiler - Haberler - indir.com

Snapdragon 845'den İlk Bilgiler

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 35 ''   Yayınlanma Zamanı : 2017-05-08 15:30:00
Editör : Onur Köse
Kategori : Akıllı Telefonlar

Akıllı telefon üreticileri mobil işlemci noktasında daha çok Qualcomm mimarili Snapdragon serisini tercih ediyorlar. Son olarak Qualcomm'un en güçlü işlemcisi Snapdragon 835 modeli olmuş ve bu işlemci modeli başta Galaxy S8 ailesi olmak üzere birçok amiral gemisi modellerde tercih edilmişti. Snapdragon serisi neredeyse her sene başarılı olsada LG G4 serisinde bazı ısınma sorunlarına sebebiyet vermişti. Şimdi ise Snapdragon 835 sonrasında yeni nesil telefonlarda kullanılması beklenen Snapdragon 845 hakkında ilk bilgiler gün yüzüne çıkmaya başladı. İfade edilene göre yeni nesil bu işlemci oldukça performanslı ve güçlü yapısı ile dikkatleri çekecek.

Önümüzdeki senenin üst segment akıllı telefonlar için geliştirildiği iddia edilen Snapdragon 845 hakkında yeni bilgiler gözükmeye başladı. Önümüzdeki sene düzenlenecek olan etkinlik kapsamında tanıtılması beklenen yeni nesil bu güçlü işlemci, 7nm teknoloji ile üretilecek ve tıpkı Snapdragon 835'in kullanıldığı ilk cihaz olan Galaxy S8'de olduğu gibi bu yeni işlemcisi Galaxy S9 ve sonraki nesil akıllı telefonlarda göreceğiz.

Söz konusu bu işlemcinin Mobil Dünya Kongresi 2018 etkinliği kapsamında görücüye sunulması düşünülürken, 7nm teknoloji ile üretilir ise bir önceki işlemci modeli Snapdragon 835 modeline göre yeni işlemci tam yüzde 25 ile yüzde 35'lik bir performans artışı gösterebilecek. 9 Mayıs Pazartesi tarihinde Qualcomm'un bir diğer yeni işlemci modeli olan Snapdragon 660 işlemcisi piyasaya çıkışını gerçekleştirecek. Ayrıca bu tanıtım esnasında yeni nesil işlemci hakkında bazı ipuçları ve bilgilerinde verileceği düşünülüyor.

Henüz iddialardan oluşan bu görüşler ardından, ilerleyen zamanlarda yeni bilgilerin verileceği bekleniyor.





PAYLAŞ