Snapdragon 821'li Yeni LG Q9 Tanıtıldı - Haberler - indir.com

Snapdragon 821'li Yeni LG Q9 Tanıtıldı

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 0 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-01-08 11:35:00
Editör : Onur Köse
Kategori : Donanım

2018 yılı içerisinde birden fazla amiral gemisi modelini pazara sunan Güney Koreli telefon üreticisi LG, bir türlü beklenen yükselişi sergileyebilmiş değil. Şimdi ise şirket orta segmente yönelik yeni LG Q9 modelini resmi olarak duyurdu. Kalbinde Snapdragon 821 işlemcisinden gücünü alan LG Q9 teknik detaylarda neler sunuyor gelin bakalım. Las Vegas’ta başlayan CES 2019 etkinliği tüm hızıyla sürerken etkinlik kapsamında daha çok akıllı telefon yerine günlük teknolojiler ve bilgisayarlara yönelik yenilikler görmüştük. Ancak akıllı telefon olarak LG tarafından bir hamle geldi ve şirket orta segmente yeni bir cihaz daha kazandırmış oldu. Bir süre önce sızıntılarını aktarmaya devam ettiğimiz LG Q9 modeli nihayet resmi olarak tanıtılırken cihazın genel tasarım ve özelliklerinin LG G7 ile bir hayli benzerlik gösterdiğini söyleyebiliriz.

LG Q9 Teknik Özellikleri

LG Kağıt Para Gibi Yuvarlanan Ekran Patenti AldıLG Kağıt Para Gibi Yuvarlanan Ekran Patenti Aldı

LG Q9’un sahip olduğu özelliklere bakacak olursak modelde dört çekirdekli 2.4 GHz hızında 14 nm üretim Qualcomm’un Snapdragon 821 işlemcisini görüyoruz. Söz konusu bu Snapdragon 821 işlemcisi yanında ise modelde 4 GB RAM ve 64 GB dahili depolama alanı bizleri karşılıyor. Grafik birimine bakacak olursak Adreno 530 çipinin kullanıldığını görüyoruz. LG Q9 daha çok orta segmente hitap eden bütçe dostu bir akıllı telefon olacak diyebiliriz. Ekran tarafına gelecek olursak ise modelde 6.1 inçlik FullVision bir ekran bizleri karşılıyor. Q9 modelinin çözünürlük tarafında ise amiral gemisi olarak nitelendirilen LG G7 ThinQ ile aynı çözünürlüğü sunduğunu belirtelim.

Kıvrılabilen Ekranlı LG OLED Tv CES 2019'da Geliyor

Modele bakacak olursak 16 megapiksellik ana kamera ile 8 megapiksellik bir ön kamerayı görüyoruz. IP68 sertifikasına da sahip olan cihaz suya ve toza karşı dayanıklı bir yapıda gelmiş oluyor. LG Q9 modelinin 445 dolardan başlayan bir fiyat etiketi ile satışta olacağı Çin’de gerçekleşen etkinlikte ifade edilmiş durumda.  


LG G8 ThinQ Yenilikçi Ekran TeknolojisiLG G8 ThinQ Yenilikçi Ekran Teknolojisi
Katlanabilir Ekranlı LG Ortaya ÇıktıKatlanabilir Ekranlı LG Ortaya Çıktı

PAYLAŞ