Snapdragon 670 işlemcisi resmen tanıtıldı - Haberler - indir.com

Snapdragon 670 işlemcisi resmen tanıtıldı

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 17 ''   Yayınlanma Zamanı : 2018-08-09 13:40:00
Editör : Hakan Göçmez
Kategori : Teknoloji

Qualcomm tarafından yapılan yeni tanıtım ile birlikte Snapdragon 670 resmen duyuruldu. İşte yeni işlemci ile ilgili detaylar.

Dünya genelinde en çok tercih edilen markalardan birisi olan Qualcomm, telefonlardaki işlemci ihtiyacının büyük bir bölümünü de kendi başına karşılıyor. Üst segment versiyonların yanı sıra orta segment versiyonlar için de düşük bütçeli, performanslı işlemciler üreten markanın yeni kozu ise Snapdragon 670 olacak. Orta seviye telefonlara yönelik geliştirilen Snapdragon 670 için yapılan tanıtımlar ile birlikte tüm teknik detaylar da açıklandı.

Snapdragon 1000, Intel'e rakip olacakSnapdragon 1000, Intel'e rakip olacak

Snapdragon 670 özellikleri neler?

Orta seviye telefonlara yönelik Snapdragon 600 serisini geliştiren marka, bu ailenin yeni üyesi Snapdragon 670 ile birlikte sınırları biraz daha zorluyor. Snapdragon 670 Mobile Platform olarak duyurusu yapılan yeni işlemci, ARM Cortex teknolojisi ve Kryo 360 mimarisini baz alan 10 nanometre süreci ile üretilmesiyle dikkat çekiyor. İşlemcide en çok vurgulanan nokta ise yapay zeka oldu. Özel bir motor ile yapay zeka desteğine sahip olan işlemci özellikle yapay zekayı kullanan uygulama ve işlemlerde yüksek performans sergiliyor. Qualcomm’un açıklamalarına göre bu tip durumlarda performans yüzde 80 oranına kadar artacak.

Yeni işlemci, bir önceki versiyon olan 660’a göre işlemci performansında yüzde 15’lik bir artış ile gelecek. Grafik performansında ise yüzde 25’e varan artış ile birlikte büyük bir gelişme yaşayan Snapdragon 670, telefonlardaki performansı da böylece arttıracak.

Yeni işlemcinin kamera performansında da ciddi iyileştirmeler yapan Qualcomm, 14-bit Qualcomm Spectra 250 ISP ile zorlu şartlarda daha net ve kaliteli fotoğraf çekimini destekleyecek. İşlemcinin güç tüketiminde de yine ciddi bir üstünlük bulunuyor.

Qualcomm Snapdragon İşlemci İsimleri Değişiyor! İşte detaylar!

Yeni Snapdragon 670 desteği ne kadar olacak?

Snapdragon 670 için açıklanan destek limitleri ise şöyle;

  • 150 Mbps upload
  • 30FPS’de 4K video oynatma / 30FPS 4K video yakalama
  • 120FPS Full HD video yakalama
  • Qualcomm Quick Charge 4+
  • Bluetooth 5
  • 16 GB’a kadar RAM
  • 25MP’e kadar tek kamera
  • 16MP’e kadar çift kamera
  • 4K’ya kadar harici ekran
  • 600 Mbps download



Qualcomm Üç Yeni Snapdragon Mobil Platformunu TanıttıQualcomm Üç Yeni Snapdragon Mobil Platformunu Tanıttı

PAYLAŞ