Snapchat'ten hikaye paylaşım özelliği! - Haberler - indir.com

Snapchat'ten hikaye paylaşım özelliği!

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 10 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-04-01 16:01:02
Editör : Onur Köse
Kategori : Donanım

Bir dönemin en popüler sosyal medya platformu olan Snapchat, zamanla bu popülerliğini kaybetmiş durumda. Ancak eski günlerini geri kazanmak isteyen şirket, Instagram gibi büyük rakipleri ile mücadele etmeye devam ediyor. Bunun için ise platformuna sürekli olarak yeni özellikler dahil etmeyi sürdürüyor. Bunlardan birisi ise Snapchat App Stories özelliği olacak. Bu söz konusu yeni özellik ile beraber artık Snapchat kullanıcıları platformda yer alan hikayelerini diğer platformlar içerisinde de paylaşabilecek.

Snapchat platformu hikayeler özelliğine sahip ilk sosyal medya uygulamasıydı. Daha sonra söz konusu bu özellik tüm sosyal medya servislerine entegre edildi. Ancak özellikle Instagram’ın hikayeler özelliği kazanması ile beraber Snapchat ağır bir yara almış oldu. Popülerliğini kaybeden Snapchat, tekrar artırmak adına Snapchat App Stories özelliğini duyurdu. Bu sayede kullanıcılar hikayelerini farklı platformlar üzerinden paylaşabilecekler.

Snapchat hikayeleri nasıl sessize alınır?Snapchat hikayeleri nasıl sessize alınır?

Snapchat App Stories

Snapchat’ın sahip olduğu hikayeler özelliğinin her platforma dahil olmaya başlaması ile beraber Snapchat’ın hikayeler platformu kurmasındaki kaynak noktası olmuş oldu. Sapchat App Stories özelliğinin kullanımı ise oldukça basit diyebiliriz. Snapchat hikayelerinizi, Snapchat hesabınıza bağlamış olduğunuz diğer platformlar ile kolay bir şekilde paylaşabileceksiniz. Bunun için diğer platform geliştiricilerinin de Snapchat App Stories ile uyumlu bir hale gelmesi gerekiyor. Şuan için ise uyumlu dört adet platform yer alıyor. Bunlar ise Hily, Octi, Squad ve Triller olarak karşımıza çıkıyor.

Snapchat, App Stories özelliğini ilk olarak geçen yıl Partner Summit kapsamında duyurmuştu. Daha sonra ise Houseparty ve Tinder için demo aşamasını aktif etmişti. Fakat şuan için iki uygulamanın da App Stories desteği yer almıyor. Diğer yandan 24 saatlik hikayelere ek olarak geliştiriciler hikayeleri 7 gün tutma seçeneğini de kullanıma sunacak. Snapchat şirketinin bu hamlesi ile beraber hikayelerin daha geniş kitlelere ulaşması hedefleniyor. Snapchat App Stroies’in başarısı ise sistemi kullanıcıların ne kadar kullanacağına da bağlı diyebiliriz. Bu hamlenin pazarda Facebook ve Instagram ile olan mücadele de oldukça başarılı olması bekleniyor.

Bakalım Snapchat’ın yeni App Stories özelliği hem şirket başarısı hem de kullanıcı ilgisi olarak ne derece başarılı olacak göreceğiz.


TikTok Instagram'ı Snapchat stratejisyle alt edebilir!TikTok Instagram'ı Snapchat stratejisyle alt edebilir!
Yeni Snapchat AR filtreleri gerçekçiliğiyle şaşırttı!Yeni Snapchat AR filtreleri gerçekçiliğiyle şaşırttı!

PAYLAŞ