Snapchat'te Japon Askeri Ortalığı Karıştırdı - Haberler - indir.com

Snapchat'te Japon Askeri Ortalığı Karıştırdı

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 30 ''   Yayınlanma Zamanı : 2016-08-22 13:51:52
Editör : İsmail Emrah Demirayak
Kategori : Sosyal Medya

Anlık video ve fotoğraf paylaşımı konusunda rakipsiz olan sosyal paylaşım ağı Snapchat her geçen yeniliklerine devam ediyor. Kullanıcı sayısı her geçen gün artan marka diğer sosyal paylaşım ağlarından farklı olarak kullanıcılarına çeşitli snapler sunarak paylaştıkları fotoğraf ya da videoların anlık olarak kalmasını ve ertesi gün silinmesini sağlamaktadır. Kullanıcıların en çok hoşuna giden yönü ise video ya da fotoğrafları sadece belirlediğiniz kişilerle paylaşabilmeleri olduğundan Snapchat uzunca bir süre daha adından söz ettireceğe benziyor.

Snapchat her geçen gün farklı snapler sunarak kullanıcılarının karşısına yenilikler sunar. Son zamanlarda adından sıkça söz ettiren marka olan snapchat en son yaptığı çalışmasıyla bir kez daha adından söz ettirmeyi başardı. Markanın son yaptığı yenilik hakkında bilgi sahibi olmak istiyorsanız, yazımızda detaylarını bulabilirsiniz.

Bob Marley Filtresi

Her geçen gün farklı filtreler ve snaplerle kullanıcılarının karşısına çıkan sosyal ağ snapchat geçtiğimiz günlerde Bob Marley filtresini kullanarak kullanıcılarının karşısına çıktı. Bu filtre sonucu tüm tepkileri üzerine çekmeyi başaran marka oldukça fazla eleştiri aldı. Bu filtre ile yüzünüzü siyahi yaparak Bob Marley'e benzeyebiliyordunuz.

Twitter'dan Bob Marley Filtresine Eleştiri

Snapchat kullanıcıları mutlaka hatırlayacaktır, firmanın Bob Marley filtresi ile tüm yüzünüzü siyahi yapabiliyordunuz. Bu filtre üzerine başta Twitter olmak üzere pek çok kişi tarafından eleştirilmesine neden oldu. Twitter, hayatını insanlığa adamış birine karşı böyle bir filtre getirilmesini eleştirdi. Eleştiriler üzerine Snapchat sözcüsünün yaptığı açıklamaya göre Bob Marley Estate ile oluşturulan ortaklık sonucu, sanatçının müzik dünyasındaki gördüğü takdiri paylaşmak için yaptıkları ifade edildi. Bob Marley takipçilerine ve hayatına saygılı olduklarını ve müziğinden keyif aldıklarını bildirdi.

Irkçı Filtreler Sonucu Eleştiri Yağmuruna Tutulan Snapchat

Bob Marley filtresinden sonra bugünde Japon Askeri filtresini koyan firma yine ortalığı karıştırmışa benziyor. Bu filtre üzerine yine Twitter'dan eleştiri alan marka ırkçılıkla suçlanmaktadır. Uzakdoğu'da yaşayan insanlarla dalga geçildiğini ve bu yüzden utanç duyduklarını dile getiren kullanıcılar filtrenin kaldırılmasını istemektedirler. Snapchat 'in ise Japon Askeri filtresini yapmak için animelerden ilham aldığı görülmektedir.

 





PAYLAŞ