SnapChat yeni özelliğiyle TikTok'a rakip oluyor - Haberler - indir.com

SnapChat yeni özelliğiyle TikTok'a rakip oluyor

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 43 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-10-16 18:00:03
Editör : Özlem Özbek
Kategori : Donanım

Bir döneme damgasını vuran Snapchat, rakip platformları TikTok ve Instagram gibi fotoğraflara müzik ekleme özelliğini nihayet kullanıma sunduğu. İsteyen kullanıcılar "sesler" sekmesi altından paylaşmış oldukları fotoğrafla beraber çalmasını istedikleri parçaları gönderilerine ekleyebilecekler. TikTok ve Instagram'ın ardından nihayet Snapchat platformunda paylaşılan fotoğraflara müzik ekleme özelliği sunuluyor. Sesler güncellemesiyle beraber kullanıcılar paylaşmış oldukları fotoğrafların arkasında çalmasını istedikleri parçaları seçerek ekleyebiliyorlar. Şimdilik bu özellik yalnızca iPhone kullanıcılarına sunulmuş durumda.

Snapchat, Ağustos ayında test aşamasına başlamıştı

Snapchat koronavirüs için AR filtreler yayınladıSnapchat koronavirüs için AR filtreler yayınladı

Engadget'da yer alan haberlere göre Ağustos ayı içerisinde beta sürümüyle beraber test edilmeye başlanan bu özellik, kullanıcıların müzikler arasında arama yapmasını ve snap'lere kolay bir şekilde eklenmesini sağlayacak. Yeni özelliğe, ana ekranın sağ üst köşesinde bulunan "nota" simgesine Dokunarak erişim sağlanabilecek. Müzik eklenmiş fotoğrafları görüntüleyenler ise ekranı yukarı kaydırarak parça hakkında daha fazla detayı görüntüleyebilecek. Müzik arşivi bakımında henüz Instagram ve TikTok kadar zengin olmayan platform, yaptığı ve yapacağı anlaşmalarla beraber kitaplığın hızla büyüyeceğini vaat ediyor. Kademeli olarak dağıtılan özelliği en kısa sürede kullanabilmek için kullanıcıların otomatik güncelleştirmeleri açması ve güncellemeleri takip etmesi gerekiyor.

Tüm bunların haricinde Snapchat, kullanıcıların kendi seslerini kaydederek ‘snap’lerine kolayca eklemesini sağlayacak TikTok benzeri bir özellik üzerinde de çalışıyor. Instagram ve TikTok ile sıkı rekabet içinde olan platform, duyurulan yeni özelliklerle beraber kullanıcıları bünyesinde tutmayı başarıp başaramayacağını yakın zamanda görmek mümkün olacak. 


İlgili uygulamalar
Snapchat hisseleri yükselişe geçtiSnapchat hisseleri yükselişe geçti
Snapchat’in 'Dynamic Ads' özelliği dünya genelinde kullanıma sunuluyorSnapchat’in 'Dynamic Ads' özelliği dünya genelinde kullanıma sunuluyor
SnapChat TikTok benzeri bir arayüzü test ediyorSnapChat TikTok benzeri bir arayüzü test ediyor

PAYLAŞ