SnapChat TikTok benzeri bir arayüzü test ediyor - Haberler - indir.com

SnapChat TikTok benzeri bir arayüzü test ediyor

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 14 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-07-15 12:01:02
Editör : Görkem Günay
Kategori : Donanım

TikTok'un popülerliğinin bir tesadüf olmadığını düşünen Snapchat, daha geniş kitlelere ulaşabilmek için keşfet bölümünde TikTok benzeri bir arayüz test etmeye başladı.

Bir zamanların en popüler sosyal medya uygulamalarından birisi olan Snapchat, Facebook'un 24 saatte kaybolan gönderi’ formatını "Hikayeler" olarak Instagram'a eklemesinin ardından büyük bir düşüş trendine girmişti. İlerleyen dönemde e-ticaret sitelerinden mesajlaşma uygulamalarına kadar hemen her alanda karşımıza çıkan bu format, Snapchat merkezli olmasına rağmen uygulamanın çöküşünü engelleyememişti.

Snapchat’in 'Dynamic Ads' özelliği dünya genelinde kullanıma sunuluyorSnapchat’in 'Dynamic Ads' özelliği dünya genelinde kullanıma sunuluyor

Snapchat, büyük çöküş başladığı andan bu yana kullanıcı tabanını yeniden genişletmek için yeni tasarımlar ve özellikler geliştirmeye devam ediyor. Fakat şu ana kadar hedeflenen büyümenin gerçekleştirildiğini söylemek pek de mümkün değil. Snapchat'in popülerliğini artırmak için test etmeye başladığı son özellik, Snap'teki geliştiricilerin TikTok'u yakından takip ettiğini gösteriyor.

Arthur isimli bir Twitter kullanıcısı tarafından paylaşılan bir ekran görüntüsü ve video, Snapchat'in Keşfet bölümünde TikTok benzeri bir kullanıcı arayüzü test ettiğini gösteriyor. Yeni özelliği kullanıcılara tanıtmak için ekranda çıkan uyarıda farklı kullanıcıların snapleri arasında dolaşmak için ekranın yukarı kaydırabileceği, aynı kişinin snapleri arasında geçiş yapmak için ekrana dokunulabileceği, snap akışından çıkmak için de ekranın sağa/sola kaydırılabileceği ifade ediliyor.

Snapchat'in çok küçük bir kullanıcı tabanı ile sadece "Keşfet" bölümü içerikleri için test etmeye başladığı bu yeni kullanıcı arayüzü, pek çoğunuza yabancı gelebilir. Fakat gönderiler arası yukarı kaydırma hareketini yaparak geçiş yapma, özellikle TikTok kullanıcılarının yakından aşına olduğu bir kullanıcı arayüzü.

Instagram, Twitter gibi uygulamalarda da yukarı kaydırma hareketi ile gönderiler arasında geçiş yapıyoruz; neden Snapchat’in yeni arayüzü ‘TikTok benzeri’ olarak anılıyor?

Teknik olarak bakıldığı zaman diğer sosyal medya platformlarında da yukarı kaydırma hareketi ile gezinti yapabiliyor olsak dahi diğer uygulamalarda gönderileri değil, ana sayfanın kendisini kaydırıyoruz. TikTok'ta ve muhtemelen Snapchat'te ise bütün ekranda tek bir gönderi yer alıyor ve ana sayfada gezinmek yerine doğrudan gönderilen içerisinde geziniyoruz.


İlgili uygulamalar
Amazon çalışanlarının TikTok kullanmasını yasakladıAmazon çalışanlarının TikTok kullanmasını yasakladı

PAYLAŞ