Snapchat Spectacles Avrupa'da Satışta - Haberler - indir.com

Snapchat Spectacles Avrupa'da Satışta

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 33 ''   Yayınlanma Zamanı : 2017-06-08 14:36:23
Editör : Onur Köse
Kategori : Teknoloji

Bir süre önce ortaya çıkan Snapchat'in yeni girişimi olan Spectacler, Avrupa pazarına giriş yaparak sabırsızlık ile bekleyen müşterileri ile buluştu diyebiliriz. Snapchat'in çatı şirketi olan Snap garafından geliştirilmiş olan kameralı bu güneş gözlüğü, yaklaşık olarak yedi ay önce ABD üzerinden satışa sunulmuş ve kullanıcılar ile buluşturulmuştu. Şimdi ise Avrupa üzerinde bulunan kullanıcılar Snapchat Spectacles ürününü spectacles.com yada belli noktalar üzerinden satın alabilecekler. Snapbot otomotları Londra, Barselona, Paris ve Venedik gibi yerlere kurulmuş durumda.

Snap tarafından ürün hakkında yapılan açıklamada, Avrupa üzerinde her gün 55 milyon kişi en az 30 dakika ortalama ile Snapchat uygulamasını kullanıyor. Bu istatistik üzerine Spectacles'in Avrupa ve ABD üzerindeki çıkışları ile herhangi büyük bir heyecanın yaşanması beklenmiyor. ABD üzerinde kısıtlı kullanılabilirliği bulunan ürün bu sebepten ötürü daha çekici bir ürün olarak gözüküyor. Bu noktada ise Spectacles, eBay üzerinde kullanıcılara binlerce dolar fiyat etiketleri ile satılmıştı.

Şirket Snap'in ifade ettiğine göre Snapchat Spectacles'ın Avrupa üzerinde satılacağının ilk işaretini ABD üzerinde yaptığı faaliyet ile vermişti. Şirketin yaptığı halka arz başvurusu sonrasında ABD dışında Spectacles satma planı ortaya çıkmıştı. Snap o dönemde yaptığı açıklama ile yıl içerisinde dağıtım ve pazarlama noktasında ciddi bir yatırımın olacağı dile getirilmişti. Snapchat Spectacles gözlüğü ise Avro olarak ülkelerde 149 avro karşılığında satılacak ve İngiltere üzerinde ise kameralı bu gözlük 129 pound fiyat etiketi ile satılacak. Ürünün ülkemizde satılıp satılmayacağı ise henüz belirsizliğini koruyor.





PAYLAŞ