Snapchat Kullanıcı Rakamları Düşüşte - Haberler - indir.com

Snapchat Kullanıcı Rakamları Düşüşte

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 6 ''   Yayınlanma Zamanı : 2018-10-26 14:15:00
Editör : Onur Köse
Kategori : Donanım

Bir dönemin popüler sosyal medya uygulaması olan Snapchat için işler yolunda gitmiyor. Kullanıcı sayısı düşmeye devam eden uygulama için Snap Inc tarafından üçüncü çeyrek raporları yayınlandı. Popüler bu sosyal medya uygulamasının son çeyrekte de düşüş sergilediği gözüküyor. Snapchat’ın çatı şirketi olan Snap’in 2018’e dair çeyrek raporlar yayınlandı. Bu söz konusu raporlara göre Snapchat’in kullanıcı rakamları bir önceki çeyrek dilime göre 2 milyonluk bir kullanıcı kaybı gözüküyor. Yüzde 1 düşüş olarak gözüken bu oranda yılın ikinci çeyreği ile beraber 188 milyon olan günlük aktif kullanıcı rakamı üçüncü çeyrek ile beraber 186 milyon seviyelerine düşmüş durumda

Snapchat Kan Kaybetmeye Devam Ediyor

Snap’in CEO ismi Evan Spiegel tarafından bu düşüşün Android kullanıcıları tarafından gerçekleştiği ifade ediliyor. Buna göre Snapchat’in mobil uygulamasının en yeni Android sürümü için bir süredir çalıştıklarını fakat ne zaman yayınlanacağı hakkında henüz bir bilgi yer almıyor. Ancak kullanıcı rakamlarındaki bu düşüşün tek sebebi tabii ki Android değil. Bu noktada Instagram’ın 24 saate kaybolan paylaşım yapma özelliği getirmesi ile beraber Snapchat kullanıcı kaybetmeye başlamıştı. Oldukça aktif olan Instagram bu özelliğini geliştirerek oldukça iyi seviyelere getirmişti.

Çeyrek raporlarda gözüken kullanıcı rakamlarının düşüşüne rağmen geçtiğimiz yılın aynı dönemi ile karşılaştırıldığı zaman gelirlerin yüzde 43 seviyesinde artarak 298 milyon dolara eriştiği gözüküyor. Uygulama içerisinde yer alan geçilemeyen reklamlar ile beraber ve yeni reklam stilleri sayesinde bu reklam gelirlerinin arttığı gözüküyor. Yeni Android sürümünün yayınlanması ile beraber kullanıcı rakamlarının tekrardan yükselmesi bekleniyor. Diğer yandan uygulama için bazı Premium içeriklerinde geleceği ifade ediliyor. Bakalım Snapchat’in yaşamış olduğu bu kullanıcı kayıpları  yeni özellikler ve Premium içerikler ile düzelecek mi göreceğiz.




İlgili uygulamalar

PAYLAŞ