Snapchat kan kaybetmiyormuş! Son çeyrek raporu oldukça şaşırtıcı... - Haberler - indir.com

Snapchat kan kaybetmiyormuş! Son çeyrek raporu oldukça şaşırtıcı...

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 58 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-10-24 15:34:02
Editör : Onur Köse
Kategori : Donanım

Bir dönemin oldukça popüler sosyal medya uygulamalarından birisi olan Snapchat, eskisi kadar popüler olarak gözükmüyor. Ancak şirket tarafından yayınlanan yeni raporlara göre Snapchat bu yılın son çeyreği ile beraber kullanıcı seviyesini 7 milyon kadar artırmış olduğu gözüküyor. Diğer yandan Snapchat AR tarafında ise işler yolunda gidiyor. Snapchat’in uzun bir süredir şirket tarafında bir kan kaybetmeye başladığı gündeme geliyordu. Eskisi kadar popüler olmaması ile beraber şirket yatırımlarını kesmiyor ve sürdürüyordu. Artırılmış gerçeklik özelliğinin uygulamalar için daha da geliştirilmesi ile beraber Snapchat yükselişe geçti diyebiliriz. Öyle ki Snapchat’in bu alana yapacağı yatırımlar ile şirket kullanıcı sayısını artırabilir.

Snapchat Kullanıcı Sayısı Artıyor

Snapchat 3 boyutlu selfie özelliği duyurulduSnapchat 3 boyutlu selfie özelliği duyuruldu

Son çeyrekte 7 milyon kullanıcı daha kazanan Snap, yine de henüz rakiplerini yakalayabilmiş durumda değil. Facebook ve Instagram tarafına baktığımız da aktif kullanıcı sayısı artışı Snapchat’in düşük kalıyor. Instagram hikayeler özelliği ile Instagram’ın günlük aktif 500 milyona kadar kullanıcısı oluyor. Bu rakamlara göre Snapchat’in üç aylık süreçte 7 milyon kullanıcı artışı oldukça küçük bir rakam olarak gözüküyor. CEO Evan Spiegel ise her şeye rağmen AR tarafındaki gelişimlerini hızlı bir şekilde sürdürdüklerini belirtiyor. Paylaşılan verilere göre ise günlük aktif kullanıcılar ortalama 30 kez Snap AR ürünleri ile etkileşim gerçekleştiriyorlar.

Snap AR ürünleri ise daha çok maske, filtre ve sanal öğeler içeriyor. Diğer yandan şirket filtrelerin günümüzde yükselişte olduğunu ve 600 binden fazla filtreye sahip olduklarını belirtiyor. Ancak Instagram tarafında Spark AR ile kaç filtre bulunuyor henüz bilinmiyor. Öyle ki Spark AR ile Instagram kullanıcıları kendi filtrelerini geliştirebiliyorlar. Yakın zaman önce ise Instagram tarafında bazı filtrelerin yasaklanacağı belli olmuştu. Bakalım Snapchat bu başarılı yükselişini sürdürebilecek mi göreceğiz.


İlgili uygulamalar
Snapchat, popüler mobil oyunu bünyesine kattıSnapchat, popüler mobil oyunu bünyesine kattı
Snapchat benzeri Instagram Threads uygulaması indirmeye sunulduSnapchat benzeri Instagram Threads uygulaması indirmeye sunuldu

PAYLAŞ