SnapChat için TikTok benzeri bir özellik yolda - Haberler - indir.com

SnapChat için TikTok benzeri bir özellik yolda

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 54 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-11-23 10:00:02
Editör : Onur Köse
Kategori : Teknoloji

Özelliklerinin rakip uygulamalar tarafından entegre edilmesi ile bilinen Snapchat’ın çatı şirketi olan Snap, müzik uygulaması olan Voisey’yi satın aldı. Özellikle son dönemde müzik pazarına önem veren şirketin bu satın alım hakkındai detayları veya planlarının ne olduğu henüz bilinmiyor. Bir dönemin hiç kuşkusuz rakiplerinden sıyrılan hikaye özelliği ile popüler uygulaması olan Snapchat’in şirketi Snap Inc., müzik pazarıan giriş yapmak için önemli bir uygulama olan Voisey’yi satın aldı. Şuan için iOS tarafında yer alan Voisey, kullanıcıların yapımcılar tarafından sağlanan profesyonel ses efektlerini ve arka plan parçalarını kullanarak kısa videolar kaydetmesine imkan tanıyan bir uygulama olarak tanınıyor diyebiliriz.

Söz konusu satın alım Business Insider tarafından duyurulurken, bu satın alımın detayları ise belli olmui değil. Business Insider raporlarına göre ise Vosiey’in İngiltere’deki şirket adresi Snap adresi ile değiştirildi. Snap ekibinden olan Amanda Loise Reid ve Atul Manilal Porval ise şirkette yönetici seviyesine yükseltildi.

SnapChat yeni özelliğiyle TikTok'a rakip oluyorSnapChat yeni özelliğiyle TikTok'a rakip oluyor

Snap, Voisey uygulamasını satın aldı

Eylül ayı ile beraber Voisey tarafında 11 milyondan fazla şarkı kaydedildi. Uygulama içindeki çalma sayısı ise 200 milyonu aşmış durumda. Bu durum ile beraber ABD’de müzik uygulamaları arasında iOS için 143.sırada yer alan uygulama Midia Research’ten Mark Mulligan, Snap’in Voisey’yi başardıkları için değil, potansiyel bir başarısının olduğu için satın aldığını ifade ediyor. Son dönemde hamleleri ile müzik pazarı ile yakından ilgilenen Snap, son olarak İsrail merkezli sesli asistan girişimi Voca,ai için 70 milyon dolarlık bir ödeme gerçekleştirmişti.

Pazarda TikTok gibi sonradan yıldızlaşan uygulamalar olurken, Snapchat ise müzik alanında benzer bir başarı yakalamayı hedefliyor. Bakalım Voisey platformu Snapchat ile beraber ne gibi işlere imza atacak göreceğiz. Şuan için detayların belli olmadığını belirtelim.  


Snapchat hisellerinde beklenmeyen artışSnapchat hisellerinde beklenmeyen artış
Snapchat artık abone sayılarını gösteriyorSnapchat artık abone sayılarını gösteriyor

PAYLAŞ