Snapchat Güncellendi, Yeni Emojiler ve Özellikler Kazandı - Haberler - indir.com

Snapchat Güncellendi, Yeni Emojiler ve Özellikler Kazandı

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 52 ''   Yayınlanma Zamanı : 2017-05-10 19:50:00
Editör : Onur Köse
Kategori : Donanım

Sosyal medya platformları arasındaki rekabetler kıyasıya bir şekilde sürmeye devam ediyor. Son zamanlarda Instagram'ın hikaye paylaşım noktasındaki yaptığı yenilikler ve çeşitli emojiler dikkat çekerken, rakip Snapchat tarafından hamle gelerek Instagram'ın gerisinde kalmamak adına yeni bir güncelleme sunuldu. Şirket tarafında yayınlanan güncelleme ile bir kişiye göndereceğiniz fotoğraf yada video oynatılmasındaki sürü sınırlaması artık kaldırılıyor. Daha öncesinde kullanıcı bir başkasına video yada fotoğraf gönderdiğinde 1 ile 10 saniye arasında bir süre belirlemek zorundaydılar. Fakat bu yeni güncelleme ile artık süre sınırı olmadan istediği gibi fotoğraf ve video gönderimi yapabilecekler.

Karşı taraf mesajı kapatmadığı sürece ise mesaj sürekli oynatılabilecek. Fakat karşıdaki kullanıcı gönderilen mesajı kapatır ise, yine o gönderilen içerik bir daha gözükemeyecek. Bu yüzden dolayı Snapchat'ın henüz tam anlamıyla sonsuz bir gönderime sahip olmadığını belirtebiliriz. Gelen güncelleme ile oluşan yenilikler bunlarla sınırlı değil. Artırılmış gerçeklik yardımı ile artık fotoğraf ve videolarda kurgu ayrımı daha bulanık bir hale geliyor. Diğer yandan Snapchat kullanıcılarına yeni emojiler de sunuyor. Snapchat'in bu artırılmış gerçeklik noktasındaki hamlelerinden daha önce bahsetsede, Facebook yeni kamera özellikleri ile bir rol çalmıştı diyebiliriz.

Bu yeni özellikler ve hamleler ile beraber Snapchat uygulamasının arayüz noktasında da bazı iyileştirmeler ve düzenlemeler yapıldı. Güncelleme sonrasında kullanıcılar ekranda daha farklı bir görünüm ile karşılaşacaklar. Bu değişim ve güncellemeler sonrasında yinede Snapchat, Instagram tarafındaki Hikayeler ile arasında bulunan kullanıcı rakam farkını kapatamayacağa benziyor. Öyle ki Instagram tarafında günlük 200 milyon kişi bu özelliği kullanırken, Snapchat'ın toplan kullanıcı sayısının 158 milyon seviyede olduğunu söyleyebilriiz. Instagram'In ise 700 milyonluk kullanıcı kitlesi ile yoluna devam ettiğini ifade edebiliriz.




İlgili uygulamalar

PAYLAŞ