Snapchat CEO'sundan Zuckerberg'e gönderme! - Haberler - indir.com

Snapchat CEO'sundan Zuckerberg'e gönderme!

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 47 ''   Yayınlanma Zamanı : 2018-05-30 17:30:00
Editör : Duygu Darılmaz
Kategori : Donanım

Facebook, geçtiğimiz zamanlarda Instagram ve Whatsapp'ı bünyesine katmıştı ve bunların yanında Snapchat'i de almak istedi. Instagram ve whatsapp alan Facebook, Snapchat'i alma konusunda başarı sağlayamadı. Hal böyle olunca, Facebook hikayeler özelliğini hem Instagram'a hem Whatsapp'a hem de Facebook'a getirdi ve Snapchat'e bir nevi meydan okudu.

Facebook son zamanlarda, ne kadar kullanıcı sayısında bir düşüş olmadığı görülse de ciddi anlamda itibar kaybı yaşıyor. Yaşanan veri skandalı olayı nedeniyle, hem platforma hem de kurucu ve CEO Mark Zuckerberg'e büyük ölçüde tepkiler geldi. Zuckerberg, konuya ilişkin olarak hala ifade vermeye ve açıklama yapmak durumunda kalmaya devam ediyor.

Snapchat CEO'su platformun özelliklerini alan Facebook CEO'suna ders verdi

Facebook, iki yıldır belli aralıklarla platforma getirdiği yeniliklerde, Snapchat'in özelliklerini kopyalıyor. Snapchat ilk yaptığında ortaya koyduğu bu farklı işin, Facebook nedeniyle kaybeden tarafı oldu. CEO Evan Spiegel, platformu yükseltmek için çalışmalarını durdurmadı ve Facebook'a kafa tuttu. Facebook'un kullanıcılarının kişisel verilerini 2016 ABD başkanlık seçimlerinde kullanılmasına izin vermesi üzerine, diğer rakip sosyal medya platformları da Facebook'a yüklendi. Bunlardan biri de geçtiğimiz günlerde Facebook CEO'su Zuckerberg'e gönderme yapan, Snapchat CEO'su Evan Spiegel oldu.

Evan Spiegel, California'da düzenlenen bir konferansa katıldı. Konferansta, Hikayeler özelliğini kopyalamakla kalmayıp, Snapchat filtrelerini de alan Facebook'a, Spiegel'den sağlam bir gönderme geldi. Facebook'a göre kullanıcılarından daha az veri talep eden Snapchat'in CEO'su, konuşmasında veri skandalına değindi. Spiegel, 'Eğer veri koruma uygulamalarımızı da koplayalarsa gerçekten çok memnun oluruz.' dedi ve ekledi, 'Bu kadar basit ve şık şeyler tasarlarsanız, diğer insanların yapabileceği tek şey, onları kopyalamak olur. Bir tasarımcı olarak bunun dünyadaki en harika şey olduğunu söyleyebilirim.' Söylenen bu cümleler karşısında, Mark Zuckerberg'in dönüşünün nasıl olacağı çok merak ediliyor.





PAYLAŞ