Snapchat benzeri Instagram Threads uygulaması indirmeye sunuldu - Haberler - indir.com

Snapchat benzeri Instagram Threads uygulaması indirmeye sunuldu

Tahmini Okuma Süresi : 3 ' 11 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-10-05 13:34:03
Editör : Özlem Özbek
Kategori : Donanım

Sadece yakın arkadaşlarınızın içinde olduğu kapalı bir sosyal paylaşım ağı isterseniz Instagram Threads uygulamasına hemen sahip olabilirsiniz. Hem Android hem de iOS platformlarında kullanılan Instagram Threads, kendi belirlemiş olduğunuz arkadaşlarınızın içinde bulunduğu kapalı bir paylaşım platformudur. Bildiğiniz üzere Instagram'ın en büyük rakibi Snapchat'dir. Snapchat platformuna daha fazla alan sunmamak amacıyla çalışmalar yürüttüğü Instagram Threads adlı yakın arkadaşların içinde olduğu sohbet uygulaması artık tamamen indirilmeye hazır hale getirildi.

Tıpkı Instagram platformunda olduğu gibi hikaye, resim, video, metin gibi her türlü içeriği Instagram Threads üzerinde paylaşabilirsiniz. Instagram Threads uygulaması aslında gizlilik odaklı tasarlanan bir platformdur. Günümüzde kullanılan tüm sosyal  medya platformları gizlilik konusunda biraz zayıf olup zaman zaman kullanıcılara çeşitli sorunlar yaşatabiliyorlar. Bu sebeple gizlilik üzerinde inşa edilen Instagram Threads uygulaması kısa sürede dikkatleri üzerine çekecek gibi gözüküyor. 

Instagram Threads neler ile geliyor?

Facebook'un da içinde yer aldığı sosyal ağ platformlarının neredeyse hepsinin temel amacı, yağılan paylaşımların herkesle beraber yapmasıdır. Fakat yaşanan gizlilik ihlalleri sebebiyle kullanıcıların sorun yaşaması, kullanıcıları kapalı bir arkadaş grubunun yer aldığı gizlilik odaklı bir platformda zaman geçirmeyi tercih ediyorlar. Snapchat gibi küçük çaplı uygulamalar bu şekilde büyüme sağladılar. Teknolojinin gelişmesi ile beraber hayatımızın her alanın akıllı cihazları kullanmaya başladık. bu elbette ki oldukça faydalı bir durum olsa da zaman zaman güvenlik açıkları da yaratmıyor değil. Bu durum karşısında sosyal medyalar da kullanıcılara zarar verecek boyutlara gelebiliyorlar. Bu sebeple kullanıcılar artık kapalı uygulamalara yöneldiler. 

Tamamen kullanıcıların beklentilerini karşılamak adına geliştirilen Instagram Threads uygulaması gizliliği ile ön plana çıkıyor. Instagram uzun süredir Instagram Threads uygulaması üzerinde çalışıyordu. İçerik odaklı ve kullanıcıların belirlediği arkadaşların yer aldığı kapalı konumda kullanılan Instagram Threads mobil uygulaması hem Android hem de iOS platformu için kullanıma sunuldu. Instagram Threads uygulaması için Direct özelliğinin mevcut halinden daha da gelişmiş hali şeklinde ifade edildi. Instagram Threads uygulamasını akıllı cihazınıza indirerek kendi özelleştirme seçeneklerinizi adım adım değerlendirebilirsiniz. 

Instagram Threads uygulaması üzerinden metin, fotoğraf ya da video gibi içeriklerin paylaşılmasının yanı sıra aynı zamanda konum, hız ve pil ömrü gibi bilgileri de uygulama üzerinden yakın gördüğünüz arkadaşlarınız ile paylaşabileceksiniz. Instagram Threads uygulaması ile birnevi kapalı bir sohbet grubu üzerinden iletişim kuracaksınız. Burada yer alan içerikler de aynı zamanda Direct üzerinde de görünecek. Uygulamanın en önemli noktalarından biri Instagram Threads uygulaması üzerinden kimlerin size ulaşabileceğini belirliyor fakat en yakın arkadaşlarınızı kendiniz özelleştirebiliyorsunuz. Uygulama içerisinde belirlemiş olduğunuz arkadaşlarınıza özel gelen kutusu ve bildirim alanları mevcuttur. Söz konusu bu sosyal medya uygulaması ile en yakın arkadaş listenizi de oluşturarak sadece onlara özel içerik paylaşımları da yapabiliyorsunuz. Bunun yanı sıra aynı zamanda otomatik durum özelliği ile konum eklemeden arkadaş listenize belirli sürede içerik paylaşımı yapabilirsiniz. 

 

 





PAYLAŞ