Snapchat 2019'da En Değerli Markalardan Olabilir - Haberler - indir.com

Snapchat 2019'da En Değerli Markalardan Olabilir

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 56 ''   Yayınlanma Zamanı : 2017-03-28 16:25:00
Editör : Onur Köse
Kategori : Donanım

Son zamanların yükselişe geçen ve özellikleri bir hayli aşırılmaya devam eden Snapchat uygulamasının çatı şirketi olan Snap geçtiğimiz ay halka arz edilmişti. Bu durum sonrasında şirket CEO'su olan ve uygulamanın geliştiricisi Evan Spigel dünyanın en genç milyarderi olarak akıllara kazınmıştı. Snap hisseleri ise 17 dolardan halka arz edildi ve kısa süre sonra bu rakam 26 dolara yükselmişti. Bu sayede şirketin kasasına 4.3 milyar dolarlık bir rakam girdi. Bir reklam ajansının yayınladığı rapora göre Snap şuan ki potansiyelinden çok daha yüksek değerlere sahip. Bu rapora göre uygulama 2019 itibariyle reklam verenler olarak Twitter, Yahoo ve AOL gibi popüler ortamlardan daha üst seviyelerde bulunabilir.

Bu popülarite ile beraber şirket kasasına 2019 yılı sonunun itibariyle 3 milyar dolar gibi bir reklam gelirinin girmesi bekleniyor. Diğer raporlara göre Yahoo'nun reklam gelirleri 2015 yılı itibariyle 3.32 milyar dolar seviyesine ulaşarak rekor kırmıştı. Ancak 2018 yılı ile beraber reklam gelirlerinin 3 milyar dolar civarlarına düşebileceği belirtiliyor. Reklam gelirlerinin düşmesi beklenen bir diğer firma Twitter ise geçen yol 1.21 milyar dolar reklam geliri sağlarken bu yıl ise bu rakamın 1.15 milyar dolara inmesi bekleniyor.

Bu hesaplamalar neticesinde yükselişte olan Snapchat gençler arasındaki popülaritesinden dolayı reklamcılık anlamında Google ve Facebook'a rahat bir şekilde meydan okuyabileceği gözüküyor. Bu iki dev firma çevrimiçi reklam pazarının yüzde 58'lik bir alanını kontrol ediyor. Global'de bulunan diğer reklam firmaları ise reklamcılığın bu iki firma üzerinde ağırlık oluşturmasından bir hayli rahatsız durumda. Snap'in önemli bir rakibi olan Instagram ise kullanıcı rakamından ötürü 600 milyon gibi seviyelerde dolaşıyor.

Ayrıca Instagram'a gelen hikayeler özelliği ile de beraber Snapchat'ın büyümesinde yavaşlama gözükmüştü. Halihazırda 158 milyon kullanıcıya sahip Snapchat ise şuan için büyümeye devam eden bir uygulama olarak gözüküyor. Bakalım önümüzdeki zamanlarda gelişecek olan reklamcılık modelleri ile bu şirketlerin ne derece büyüdüğünü göreceğiz.





PAYLAŞ