SmartDiagnosis CardiVu göz bebeğinden nabız ölçebiliyor - Haberler - indir.com

SmartDiagnosis CardiVu göz bebeğinden nabız ölçebiliyor

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 27 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-01-13 20:05:02
Editör : Ayça Yurttaarslan
Kategori : Donanım

SmartDiagnosis CardiVu uygulaması göz bebeğindeki genişleme hareketlerini ön kamerayla takip ederek kullanıcılarının kardiyo profillerini çıkarıyor. 

Onaylı bir ölçüm aletiyle yapılmayan nabız takibinin gerçeğe yakın olmaması riski nedeniyle, bu takiplerin sağlık açısından tehlikeli olabileceği yönünde uzmanlar sık sık uyarı yapıyor. Ancak bu alanda kullanıcılara kolaylık sağlamak için bu durumu tersine çevirmekte kararlı olan yapay zeka mühendisleri yeni bir teknoloji geliştiriyor. 

Sony, CES 2020'de PlayStation 5'in kesinleşen özelliklerini paylaştıSony, CES 2020'de PlayStation 5'in kesinleşen özelliklerini paylaştı

Hatırlarsanız öncesinde de yüz hatlarını ön kamera sayesinde tarayarak derideki hareketlere göre nabız değerini tahmin eden bir yapay zeka uygulaması üretilmişti. CES 2020 fuarında tanıtılan SmarDiagnosis CardiVu ise göz bebeğini tarama özelliğine sahip. 

Geliştiriciler geliştirilen uygulamanın göz bebeği takibini yapabilmesi ve okuyabilmesi için alanında uzman kardiyologlar ile ortak bir çalışma yürütmüş. Büyük bir titizlikle geliştirilen uygulama sürekli olarak kullanıcısının göz bebeği genişlemelerini tarayarak çalışıyor. Göz bebeğinin ritmik bir şekilde genişlemesinin nabızla yüksek oranda ilişkide olduğu her iki reaksiyonun da aynı sinir sisteminin yolunu paylaştığı açıklandı. 

Uygulama arka planda çalışabiliyor 

Uygulamanın bir avantajlarından biri ise taramayı arka planda yapabilme özelliği. Kullanıcı telefonun ya da tabletinin ekranına birkaç dakika sabit olarak baktığında uygulama ön kamera sayesinde otomatik olarak kullanıcının göz bebeği hareketlerini izlemeye başlıyor. Amazon sunucuları ile gerçekleştirilen analizler CardiVu uygulamasının sunucularında saklanıyor. 

CES 2020’de tanıtılan en garip cihazlar

Anlık nabız oranı veren diğer uygulamaların aksine kullanıcıları sürekli izleyerek verileri analiz edip bir profil çıkarmaya çalışan uygulama stres haritası çıkarabilme özelliğine de sahip. Bu açıdan belirli periyotlarda tarama yapan uygulamanın doğruluk oranın yüzde 86 olduğu açıklandı. 

Henüz ne kadar pil tükettiği, ya da aşırı ışığa karşı ne kadar doğru ölçümler yapmayı başarabildiği hakkında bilgi verilmeyen uygulamanın tüm bu etkenler için henüz test aşamasında olduğunu belirtmekte fayda var. Yakın zamanda tüm testlerin sonlanması beklenen uygulamanın akıllı telefonlarda kullanıma sunulup sunulmayacağı, ya da ne zaman sunulacağı hakkında da henüz bir açıklama yok. Ancak uygulama istenen başarıyı elde ederse bu nedenle oluşan hayati risklerinde büyük ölçüde önüne geçebilmesi oldukça muhtemel. SmartDiagnosis’un geliştirdiği CardiVu uygulamasıyla ilgili gelişmelerden sizleri bilgilendirmeye devam edeceğiz. 


CES 2020’de AMD rakiplerine gözdağı verdiCES 2020’de AMD rakiplerine gözdağı verdi
CES 2020’de Samsung 'un gizli sergilediği sürpriz telefonCES 2020’de Samsung 'un gizli sergilediği sürpriz telefon

CardiVu Uygulaması Göz Bebeğinden Nabız Ölçebiliyor


PAYLAŞ