Skype'te Önlenemeyen Önemli Bir Açık Bulundu - Haberler - indir.com

Skype'te Önlenemeyen Önemli Bir Açık Bulundu

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 6 ''   Yayınlanma Zamanı : 2018-02-19 09:00:00
Editör : Onur Köse
Kategori : Donanım

Geçtiğimiz günlerde ortaya çıkan önemli bir Skype açığı kullanıcıların güvenliğini tehdit etmeye devam ediyor. Bu güvenlik açığının kapatılması için ise neredeyse Skype'ın tekrar kodlanması gerekiyor ve Microsoft ise bu konu için erken bir adım atmış değil. Milyonlarca kullanıcısı olan Skype platformunun böyle bir açık ile karşı karşıya kalması oldukça korkutuyor. Bu güvenlik sorununu daha önemli bir hale getiren isim ise Microsoft oluyor.

Güvenlik açığının kapanması için ufak bir uygulama güncellemesi yeterli olmuyor ve çokça kodun tekrardan yazılması gerekiyor ve bu noktada ise Microsoft bu durumun hemen gerçekleşmeyeceğini belirtiyor. Stefan Kanthak tarafından ortaya çıkartılan bu açık ile beraber Skype güncellemesi sırasında hackerlar bilgisayarlarınıza zararlı bir DLL dosyası yerleştirebilmektedir. Windows'ta yer alan DLL içeriklerinden biri ile yer değiştiğinde ise büyük bir ihtimalle sisteminize sızılmış oluyor.

Henüz test ve tespit süreçlerinde olan bu durumun MacOS ve Linux sürümlerini de etkilediği düşünülüyor. Bakalım Microsoft cephesinden bu önemli Skype açığı hakkında nasıl bir önlem gelecek göreceğiz.





PAYLAŞ