Skype'a son güncelleme ile hangi yenilikler geldi? - Haberler - indir.com

Skype'a son güncelleme ile hangi yenilikler geldi?

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 43 ''   Yayınlanma Zamanı : 2021-09-28 22:00:22
Editör : Ayça Yurttaarslan
Kategori : Teknoloji

Uzun bir sürenin ardından yeni bir güncelleme alan Skype, pek çok yeni özellik kazandı. Yetkililer konuyla ilgili açıklamasında Skype’ın son revizyonunun kullanıcıları geri kazanmak için yeterli olduğunu vurguladı.

Skype, kullanıcılara "gelişmiş, daha hızlı, güvenilir ve süper modern görünümlü bir Skype" deneyimi sunacak yeni bir güncellemeyle kullanıcılarının karşısına çıkıyor. Microsoft’un yeni yayımladığı blog gönderisinde duyurduğu güncelleme de Sype'ın "en önemli bölümünü" modernize edeceği doğrulandı. Kullanıcılar artık bir arama sırasında herkesi ana görünümde görebilecekleri bir arama aşaması görecekler. Şirket, video konferansların bir ızgaraya dönüştürülmesini sağlayacak. Hali hazırda Zoom ve Google Meet gibi video konferans uygulamalarında hali hazırda kullanımda olan bu tasarımın Skype için de kullanım kolaylığı sunacağını söylemek yanlış olmaz.

Skype 8.68 ile ne değişti?Skype 8.68 ile ne değişti?

Skype aramalarında arka plan nasıl değiştirilir?

Bu, ana yeni arayüz kendi görüntünüzde da dahil olmak üzere tüm katılımcıları yan yana getiriyor. Bu güncellemeyle, katılımcılar videolarını paylaşmasalar bile yani kameraları kapalı olduğu durumlarda bile, çağrı aşamasında video ızgarasında görünecekler.

Önceden, bir katılımcı ekran paylaşımı yaptığında ya da Birlikte Modu'nu açtığında üst çubuktaki video önizlemeleri oldukça küçüktü. Şimdi ise üst çubukta yer alan ızgaralar daha büyük bir görünüme sahip oldu.

Bunlara ek olarak uygulamaya ayrıca yeni bir düzen ile yükseltilmiş sohbet başlıkları eklenecek ve grup avatarları ve yeni düğme geçişleri yer alacak. Universal Translator özelliği ile katılımcılar herhangi bir dilde, sabit hattan veya görüntülü aramadan herhangi biriyle iletişim kurulabilecekler.

Ayrıca Microsoft “Anılarınızı yakalamanıza, videolar oluşturmanıza veya belgeleri, beyaz tahtaları ve kartvizitleri en akıllı şekilde taramanıza olanak tanıyan Office Lens özelliğine sahip kamerayı iyileştirdiğini” iddia ediyor. Ek olarak, oturum açmanıza, bir hesap oluşturmanıza veya Skype uygulamasına sahip olmanıza gerek kalmadan Skype çağrıları oluşturmanıza ve bunlara katılmanıza olanak tanıyan yeni bir Şimdi Tanış aracı da kullanıma sunuluyor. Bu sayede bir bağlantıyla tıkladığınızda mevcut bir bir aramaya konuk olarak katılabilir ve çevrimiçi olarak bağlanabilirsiniz. Şirket konuyla ilgili yaptığı açıklamada "Bir uygulama indirmek, bir şifreyi hatırlamak, yeni bir hesaba kaydolmak veya aramanızı 45 dakikanın altında tutmak gibi can sıkıcı gereksinimlerle uğraşmak istemiyorsanız, tek yapmanız gereken Meet Now'da hızlı bir arama yapmak." İfadelerini kullandı.


Skype 8.70.76.48 güncellemesi önizlemesi yayımlandıSkype 8.70.76.48 güncellemesi önizlemesi yayımlandı
Windows 11 ile Skype'a veda edebilirizWindows 11 ile Skype'a veda edebiliriz

PAYLAŞ