Skype yeni özelliği ile gizliliği tehlikeye atıyor! - Haberler - indir.com

Skype yeni özelliği ile gizliliği tehlikeye atıyor!

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 49 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-04-03 18:11:04
Editör : Hakan Göçmez
Kategori : Teknoloji

Skype Android işletim sistemi için gelen son güncelleme ile birlikte gizlilik konusunda kullanıcıları tedirgin etmeye başladı. 

Android Skype'ta Okundu Bilgisi Nasıl Kapatılır?

Skype ve OneDrive uygulamaları birleşiyorSkype ve OneDrive uygulamaları birleşiyor

Skype Android işletim sistemine yönelik yeni bir özellik geliştirdi. Skype’ın gelen çağrıları otomatik olarak yanıtlamasına imkan tanıyan bu özellik, daha önce FaceTime uygulamasında olduğu gibi yeni bir problemin ortaya çıkması adına büyük bir tedirginlik yarattı.

Skype yeni özelliği kullanıcıları tedirgin etti!

Kullanıcılar her ne kadar ayarlar bölümünden otomatik yanıtlama özelliğini kısıtlayabilse de bu ayarlar ile ilgili herhangi bir işlem yapmayan kullanıcılar, gelen çağrıların otomatik olarak yanıtlanmasına neden olabilir. Bu tip durumlarda kullanıcıların kontrolü ele almaması gizlilik konusunda ciddi bir problem yaratırken Microsoft bu özelliğin hayvanlar ya da bebeklerin kontrol edilebilmesi adına işlevsel olduğunu söylüyor. Bu nedenle de karşı tarafa direk bağlantı yapma imkanı sağlayan Microsoft,  Skype üzerinden gizlilik noktasında ciddi bir soru işareti oluşturmuş durumda. Aynı zamanda uygulamadaki bazı ayarların etkin olmadığı ve bu nedenle de ayarlamalar yapılmış olmasına karşın Skype tarafından otomatik olarak çağrıların yanıtlandığı da kullanıcılar tarafından raporlanmış durumda.

Yeni çözüm gelebilir

Bundan sonraki süreç içerisinde Microsoft tarafından nasıl bir adım atılacağı merak ediliyor. Şu anda uygulamanın Beta sürümünde yeni, bazı özellikler üzerinde çalışıldığı da gelen bilgiler arasında yer alıyor. 

Mesajlaşma Uygulaması Signal, Skype'a Kripto Desteği Verecek


İlgili uygulamalar
Skype Web Sürümü Yeni Görünümüne KavuştuSkype Web Sürümü Yeni Görünümüne Kavuştu

PAYLAŞ