Skype, Uçtan-Uca Şifreli Mesajlaşma Kervanına Katılma Yolunda - Haberler - indir.com

Skype, Uçtan-Uca Şifreli Mesajlaşma Kervanına Katılma Yolunda

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 29 ''   Yayınlanma Zamanı : 2018-02-05 11:11:08
Editör : Nazlıhan Kılıç
Kategori : Donanım

Uçtan uca şifreleme iki kişinin mesajlaşmalarının sadece bu iki kişinin görmesine izin veren güvenli iletişim biçimine verilen isimdir. Böylece kişiler arasındaki konuşmalar sunucularda barındırılmadan doğrudan kullanıcılara iletilir. Uçtan uca şifreleme sistemi kripto iletişim sistemleri arasında en güveniliri olarak görülüyor.

Microsoft, Skype için uçtan uca şifreli mesajlaşma özelliğini test etmeye başladığını açıkladı. Uçtan uca şifreli sohbet imkanı sağlayacak olan yeni özellik, 'Open Whisper Systems' adındaki kar amacı gütmeyen kuruluşun Signal Protocol'lerinde kullandığı güvenilir protokolü taşıyor. Bu protokolü aynı zamanda WhatsApp da kullanıyor. Bu özellik, Windows, Mac, Linux, Android ya da iOS platformlarda 'Skype Insider 8.13.76.8' versiyonunu kullanan tüm kullanıcılar için ulaşılabilir olacak. Fakat Skype ile şifreli mesajlaşma özelliğini kullanabilmeniz için mesaj attığınız kişinin de aynı versiyonu kullanması lazım. Şifreleme özelliği ancak sohbet, dosya aktarımı ve sesli mesajlar için kullanılabilecek. Fakat sesli aramalarda ve görüntülü konuşmalarda şifreleme özelliği geçerli değil.

Microsoft, bu özelliği Windows'ta Skype sürümüne entegre ederse Skype, Apple'ın iMessage'ı, Facebook'un Messenger'ı ve WhatsApp gibi uçtan uca şifreleme özelliği sunan sohbet uygulamaları arasında yer alacak. Ancak geliştirilme aşamasında olan Skype ile şifreli mesajlaşma özelliğini kullanabilmeniz için öncelikle test aşamalarının başarılı şekilde tamamlanması gerekiyor. Microsoft'un bu konuyla ilgili ilerleyen zamanlarda ayrıntılı bir açıklama yapması bekleniyor.





PAYLAŞ