Skype

Skype "Meet Now" özelliğiyle Zoom’a rakip olacak!

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 21 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-04-06 10:16:01
Editör : Özlem Özbek
Kategori : Teknoloji

Skype uygulaması üzerinden yapılacak olan herhangi bir görüntülü görüşme için artık uygulamanın yüklü olmasına gerek yoktur. Hatta görüşmeye katılmak için hesaba girmeye de gerek kalmıyor. Korona virüs salgınının dünyayı etkisi altına almasıyla günlük yaşam alışkanlıkları bir anda değişti. Eve kapanmak zorunda olan vatandaşlar işlerini evden yürütmek için teknolojiden faydalanmaya odaklandı. Evden çalışma sisteminin yaygınlaşması ile beraber görüntülü görüşme uygulamalarına olan talep de tahmin edeceğiniz üzere artık gösterdi. 

Skype üzerinden yapılacak görüntülü görüşmeler için artık uygulama yüklü olmasına gerek yok. Ayrıca görüşmeye katılmak için hesaba girmeye de gerek kalmıyor. Başta Zoom uygulaması olmak üzere Hangouts ve Microsoft Teams gibi pek çok platform şu an evden çalışmak zorunda olan kullanıcılar için en önemli uygulamalar haline geldi. Bu nedenle bir diğer görüntülü görüşme özelliğine sahip olan uygulama olan Skype de rekabette geri kalmak istemiyor.

Skype Web Sürümü Yeni Görünümüne KavuştuSkype Web Sürümü Yeni Görünümüne Kavuştu

Skype Meet Now ile rakiplerinin peşinde

Tanıtımı yeni gerçekleşen Skype Meet Now özelliği kullanıcıların hızlı bir şekilde görüntülü görüşme başlatabilmesi ve bununla beraber yine kullanıcıların çok hızlı bir şekilde görüntülü görüşmeye katılması sağlanıyor. Bu özellik sayesinde kullanıcıların zamandan tasarruf etmesi ve bağlanma esnasında beklemeden anında bağlanması sağlanıyor. Microsoft tarafından yapılan açıklamaya göre kullanıcılar sadece 3 tıklama hareketi ile görüntülü görüşme aşamasına geçiş yapıyor. Bunun için Skype uygulamasının yüklü olmasına gerek yoktur. Şöyle ki artık web uygulaması üzerinden de sohbet başlatmanız mümkündür. Kullanıcı buradan isterse linki kopyalayabiliyor isterse de paylaşma seçenekleri arasından farklı platformlara da gönderebiliyor. Burada seçim kullanıcıya bırakılmıştır. 

Başlatılan görüşmeye katılmak içinse yine uygulamanın kurulmasına gerek yok. Ekstra olarak ise Skype hesabına giriş yapmasına da gerek yoktur. Linke tıklama yaptıktan sonra görüşmeye ziyaretçi olarak dahil olabiliyorsunuz. Skype Meet Now için kullanıcıların Chrome veya Edge tarayıcısına sahip olması gerek.


İlgili uygulamalar
Skype yeni özelliği ile gizliliği tehlikeye atıyor!Skype yeni özelliği ile gizliliği tehlikeye atıyor!
Skype Hesabını Tamamen Silme İşlemleri Nasıl Yapılır?Skype Hesabını Tamamen Silme İşlemleri Nasıl Yapılır?
Skype görüşmelerinin dinlendiği ortaya çıktıSkype görüşmelerinin dinlendiği ortaya çıktı

PAYLAŞ