Skype 8.68 ile ne değişti? - Haberler - indir.com

Skype 8.68 ile ne değişti?

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 25 ''   Yayınlanma Zamanı : 2021-02-05 23:01:02
Editör : Özlem Özbek
Kategori : Uygulama

Teknoloji dünyasının başarılı isimlerinden Microsoft, Skype'ın 8.68 güncellemesini yayınlarken hem mobil hem de masaüstü performansı artıracak yenilikler sundu.

Yazılım sektörünün lider isimlerinden biri olan Microsoft'un, Microsoft Teams uygulamasına harcadığı çabanın ardından Skype'ın önüne geçeceği düşünülüyordur. şirket ise konuyla ilgili olarak yapmış olduğu açıklamada Skype'tan vazgeçmek gibi bir planlarının olmadığı dile getirdi. Hatta öyle ki Skype'nin bazı özellikleri de yakın zaman içerisinde Wibdows 10'un standart özellikleri arasına eklendi. Meet Now gibi özellikler sayesinde Windows 10 işletim sistemine sahip olacak olan kullanıcılar, herhangi bir üyelik oluşturmadan sesli veya görüntülü arama yapabiliyorlardı. 

İki Skype sürümü tek çatı altında buluşuyorİki Skype sürümü tek çatı altında buluşuyor

Skype 8.68 ile ne gibi değişiklikler oldu?

Popüler platform Skype'ın yeni versiyonu, güncellenmiş bir reaksiyon aracına sahiptir. Bu özellik sayesinde Microsoft aynı ekran üzerinden daha fazla sayıda reaksiyon görme özelliğini mümkün kılıyordu. Böylece platformun daha renkli bir görünüm kazanması da sağlanmış oldu. Aynı zamanda genel olarak hem masaüstü hem de mobil versiyon için birçok hatanın da giderildiği aktarıldı. Bu gibi değişikliklerin yapılması ile beraber gözle görülür şekilde kullanıcı deneyimi geliştirildiği belli oluyor. Video aramalarda arka planı bulanıklaştırma özelliğini getiren ve arka plan desteği de bu versiyonla beraber kullanıcıların karşısına çıkıyor. 

Yeni güncellemenin duyurusunu yapan Microsoft, bu özelliklerin her birini tüm kullanıcılara ulaşmasının da birkaç gün sürebileceğini dile getirdi. Platforma getirilen bu özellikler şu an sizde yoksa telaş etmenize gerek yoktur. Birkaç gün içerisinde yeni özellikler kullanıcıların karşısına çıkacak gibi gözüküyor. 

Skype'ın sorunları ortadan kaldırılıyor

Skype 8.68 güncellemesi ile beraber uygulamanın birçok sorunun ortadan kalkıyor. Bu sorunların başında ise zaman zaman sinir bozucu olarak değerlendirilen sesli mesajlarda sesin kaybolması ya da kesilmesi sorunudur. Aynı zamanda macOS için sanal kamera için de çeşitli iyileştirmeler söz konusudur. 

Apple markalı akıllı cihazlarda Skype kullanacak kişileri sevindirecek bir diğer gelişme ise artık iPhone ve iPad kullanıcılarının Skype'ın karanlık tonuna erişim sağlanabilecek olmasıdır. Microsoft bu güncelleme ile birlikte hem Android hem de iOS'ta Skype için önemli performans geliştirmeleri sağlamış olacak. Bu durum karşısında da kullanıcılar için daha donanımlı bir kullanım sunuluyor. 


Skype'ın iOS uygulaması yeni bir özellik kazandıSkype'ın iOS uygulaması yeni bir özellik kazandı
Toplantı katılımcıları için Skype el kaldırma özelliği geliyorToplantı katılımcıları için Skype el kaldırma özelliği geliyor
Microsoft kullanıcılarına WhatsApp yerine Skype öneriyorMicrosoft kullanıcılarına WhatsApp yerine Skype öneriyor

PAYLAŞ