Sizce de Google'ın artık Android tabletleri desteklemesinden vazgemesi gerekmiyor mu? - Haberler - indir.com

Sizce de Google'ın artık Android tabletleri desteklemesinden vazgemesi gerekmiyor mu?

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 35 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-01-18 16:30:00
Editör : Furkan Arıcan
Kategori : Donanım

Samsung, Lenovo, Asus gibi dev teknoloji şirketleri, Android işletim sistemine sahip tabletlerini akıllı teknoloji piyasasına sürmeye devam ediyor. Arama motoru devi Google, resmi olarak Android işletim sistemine sahip tabletleri destekliyor olsa bile tabletler için ayrıcalıklı hiçbir özellik geliştirmek için çaba harcamıyor.

Şu gerçeği hepimiz biliyoruz ki, tekelleşmenin kötü bir şey olduğunu, rekabeti öldürüp gelişimi durdurduğunu. Apple’ın iPad’leri ile tablet pazarının tekelleşmesini istemeyen Samsung, Huawei, Asus gibi dev firmalar, seneler önce akıllı teknoloji pazarına sürdükleri tabletler ile tüketicilere uygun bir alternatif oluşturmayı amaçlıyor.

Google Çalışanları Yeni Bir Protesto BaşlattıGoogle Çalışanları Yeni Bir Protesto Başlattı

Android 3.0-3.2.6, tabletler için özel olarak Android desteği sunan ilk Android işletim sistemi

Bütün sektörlerde olduğu gibi tablet sektöründe de üreticiler, tercih edilen şirket olmak adına farklı özellikleri bünyesinde bulunduran, tabletleri pazara soktular. S-Pen ile ön plana çıkmaya çalışan Samsung, öte yandan bir dizüstü bilgisayar tablet melezi olan Transformer Pad’i duyurmuştu. Herkes biliyor ki tüm bu cihazların birleştiği tek bir orta nokta var. Bu da Android işletim sistemine sahip olmaları. Akıllı telefonlarda olduğu gibi tabletlerde de üreticilere destek veren Google, Android işletim sistemi Honeycomb ya da Android 3.0-3.2.6, tabletler için özel olarak Android desteği sunan ilk Android işletim sistemi oldu. Hatta öyle ki arama motoru devi Google, HTC tarafından üretilen Nexus 7 ve Nexus 9 ile tablet modellerini kullanıcılarına sundu.

 


Google Play için bir dönemin sonuna gelindiGoogle Play için bir dönemin sonuna gelindi
Google Pixel 4'ün meraklandıran tasarımı ortaya çıktı!Google Pixel 4'ün meraklandıran tasarımı ortaya çıktı!

PAYLAŞ