Siris Capital Radware’i satın almak için harekete geçti - Haberler - indir.com

Siris Capital Radware’i satın almak için harekete geçti

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 43 ''   Yayınlanma Zamanı : 2021-09-14 14:45:03
Editör : Ayça Yurttaarslan
Kategori : Teknoloji

Hedefli sunucu saldırılarını tespit etme ve durdurma konusunda uzmanlaşmış bir siber güvenlik şirketi olan Radware, konuya aşina olan kişilere göre, kendisini özel sermaye şirketi Siris Capital’e satmak için görüşmelerde bulunuyor.

Görüşmelerin özel olması nedeniyle isminin açıklanmamasını isteyen kişiler, hiçbir anlaşmanın garanti edilmediğini ve görüşmelerin hala bozulabileceğini söyledi. 

Siber suçlar 2020'de rekor kırdıSiber suçlar 2020'de rekor kırdı

Radware’in piyasa değeri yaklaşık 1,7 milyar dolar ve Cloudflare, F5 ve Akamai gibi şirketlerle rekabet ederek kurumsal web sitelerini kötü niyetli aktörler tarafından hedeflenen hizmet reddi saldırılarından koruyor. Özellikle Cloudflare, yatırımcılar siber güvenlik saldırılarını savunmanın artan önemini gördükçe, geçtiğimiz yıl hisselerinin arttığını gördü. Cloudflare hisseleri son 12 ayda yaklaşık %270 değer kazandı.

2020 Siber Güvenlik Trendleri

Özel sermaye şirketleri, saldırı tehdidi arttıkça siber güvenlik şirketlerini satın almakla giderek daha fazla ilgilenmeye başladı. Pitchbook’a göre, özel sermaye siber güvenlik anlaşmaları için küresel anlaşma hacmi, geçen ay 2021′de 23 milyar doları aşarak sektör için rekor bir seviyeye ulaştı. Thoma Bravo’nun Nisan ayında 12,3 milyar dolarlık Proofpoint satın alması, bir siber güvenlik firmasının şimdiye kadarki en büyük özel sermaye alımı oldu.

Radware’in 1.000′den fazla çalışanı vardır ve Tel Aviv’de uluslararası bir genel merkezi ve New Jersey, Mahwah’ta bir ABD merkezi bulunuyor. Siris Capital ve Radware’deki sözcüler yorum yapmaktan kaçındı. Radware hisseleri haberlerde yükseldi ve öğleden sonraki işlemlerde yaklaşık %6 arttı.


Çin ABD'nin siber saldırı suçlamasına yanıt verdiÇin ABD'nin siber saldırı suçlamasına yanıt verdi
Instagram Siber Zorbalık İçin Yeni Önlemler Almaya BaşladıInstagram Siber Zorbalık İçin Yeni Önlemler Almaya Başladı

PAYLAŞ