Siri yeniden hayat kurtardı! - Haberler - indir.com

Siri yeniden hayat kurtardı!

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 14 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-01-14 13:00:00
Editör : Onur Köse
Kategori : Donanım

Teknoloji artık hayatımızın her alanına girmiş vaziyette. Bu noktada kullanıcıların sadece kullanım kolaylığı ve yeni özellikleri ile değil sağlık anlamında da önemli içerikler görmeye devam ediyoruz. Bunlardan birisi olan sesli asistanlar zaman zaman hayat kurtarmaya devam ediyor. Bu noktada Apple’ın sesli asistanı olan Siri servisi için hem iPhone hem de Apple Watch tarafından yeni hayat kurtarma haberleri görüyoruz. Geçtiğimiz yılları hatırlayacak olursak Amerika’daki bir askerin göğsüne sıçrayan bir şarapnel parçası askerde bulunan iPhone 5’e denk gelmiş ve hayatını kurtarmıştı. Daha sonra benzer bir durumu ülkemizde iPhone 6’ya denk gelmesi ile görmüştük. Ayrıca Lisa Bridgett adlı kişi de iPhone telefonu sayesinde Manchester’da yaşanan Grande konserindeki canlı bomba olayından zararsız bir şekilde çıkmıştı.

Siri Yeniden Hayat Kurtardı

Huawei'den Siri'ye Rakip Sesli Asistan!Huawei'den Siri'ye Rakip Sesli Asistan!

Şimdi ise geçtiğimiz günlerde yaşanan bir olayda yine Siri tarafından bir hayat kurtarıldı. Nate Felix, Nevada çölü üzerinde aracı ile seyahat halindeyken bir çamur yatağına çarptı. Araç içerisinden çıkmaya çalışan Felix, kaza esnasında omurgasını kırmış ve %80 felç olmuştu. Olay esnasında bayılana kadar yaşadıklarını hatırlayan Felix; “Kazadan aldığım ağır yaralanmaların yanı sıra, Nevada çölünde bir kış gecesinde soğuktan donmadannasıl hayatta kalabilirim diye de ayrıca endişelenmiştim. Köpeğimi ısınmamız için yanıma yatırdım, ama bunun bütün gece bize yardım etmeyeceğini anlamıştım. Ve yakınımda sesimi duyabilecek kimsenin olmadığını anladığım anda aklıma telefonum geldi. Telefonumun nerede olduğunu bilmesem de tek şansım bu olduğu için Siri’ye bağırarak 911’i aramasını söyledim. Cihaz sesimi algıladı ve aradı.” diyerek anlattı.

iOS 12'de Siri ile Haritalar Nasıl Açılır?

Sağlık ekipleri ise olay noktasına geldiğinde Felix baygın bir vaziyetteydi. 4 gün hastanede tedavi gördüktek sonra taburcu oldu ve şuan için omurga kırıklarından ötürü kısmı felcinin devam ediyor olduğu ifade edildi.


Siri, yakın zamanda internetsiz bir şekilde kullanılacak!Siri, yakın zamanda internetsiz bir şekilde kullanılacak!
Eğer Siri size cevap vermiyorsa ne yapmanız gerekiyor?Eğer Siri size cevap vermiyorsa ne yapmanız gerekiyor?
Oppo'dan Siri'ye Rakip!Oppo'dan Siri'ye Rakip!

PAYLAŞ