Siri, yakın zamanda internetsiz bir şekilde kullanılacak! - Haberler - indir.com

Siri, yakın zamanda internetsiz bir şekilde kullanılacak!

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 9 ''   Yayınlanma Zamanı : 2018-11-19 09:05:00
Editör : Ahmet Haşim Erdoğan
Kategori : Akıllı Telefonlar

Apple, sesli asistanı olan Siri'yi geliştirmeye devam ediyor. Bugün çıkan patent başvurusuna göre Siri, internetsiz bir şekilde kullanılabilecek. 

Siri, yakın zamanda internetsiz bir şekilde kullanılacak!

Apple tarafından yapılan bir patent başvurusunda ortaya çıkan bu bilgiye göre teknoloji devi Apple, başarılı sesli asistanı olan Siri için oldukça beğenilecek bir özellik üzerinde çalışıyor. Patentte yer alan bilgilere göre Apple, "Çevrimdışı Kişisel Asistan" adı altında Siri'yi internetsiz bir şekilde kullanılabilmesi için çalışmalar yürütüyor. Patentin de başlığından görebileceğiniz üzere Copertino merkezli şirket, internete bağlı olmadan bazı önemli komutları yerine getirmesine olanak sağlayacak. 

Apple Çentiksiz ve Tam Ekranlı Patent Başvurusu YaptıApple Çentiksiz ve Tam Ekranlı Patent Başvurusu Yaptı

USPTO tarafından yayınlanan bu patent başvurusunda da göreceğiniz üzere şirket, Eylül 2017 tarihinden beri bu özellik üzerinde çalışmalara devam ediyormuş. Söz konusu bu özellik iOS cihazları da daha kullanışlı hale getirecek. Diğer bir yandan da müşterilerin daha akıllı telefon deneyimi yaşamaları için oldukça sıkı çalışıyor. Siri'nin çevrimdışı versiyonu için Perşembe günü yayınlanan raporda, Apple kişisel asistanın çalışma prensiplerini baştan sona değiştirecek. Daha önce kişisel asistan kullanıcılardan gelen bilgileri sunuculara aktarıyordu. Sonrasında ise bu sunuculardaki bilgileri kullanıcılara aktarıyordu. Bu yüzden kişisel asistan internet olmadan işlevsiz hale geliyordu.

Kullanıcıların çevrimdışı isteklerine kulak asan teknoloji devi Apple, geliştirmiş olduğu bu sistem ile birlikte asistanı sunuculara bağlanmadan yapay zeka sayesinde komutları yerine getirebilecek. Söz konusu olan bu yenilik ile birlikte Apple şirketinin kişisel asistanı çok daha işlevsel hale gelecek.  Yeni geliştirilen bu modül ile 2019 model iPhoneların sanal asistanı bambaşka bir deneyim sunacaktır. Dil işleme adı verilen bir modül sayesinde, Apple sanal asistanı daha önceden vermiş olduğunuz komutları öğrenip hafızasında tutabilecek.

Daha sonraki aşamalarda internetiniz olmasa da Apple'ın sanal asistanı bu komutları yerine getirecek ve kullanıcılara kesintisiz hizmet vermeye başlayacak. Şimdilik bu yeni özelliğin tam olarak ne zaman geleceği bilinmiyor fakat Apple'a yakın kaynaklardan alınan bazı bilgilere bakıldığında bu özelliğin ilerleyen aylarda resmi olarak tanıtılacağı bekleniyor. Sizce de kişisel asistanın internetsiz hale gelmesi oldukça faydalı değil mi? 


Apple'ın Yeni Kulaklık Teknolojisi Ortaya ÇıktıApple'ın Yeni Kulaklık Teknolojisi Ortaya Çıktı
Apple AirPods 2 Bu Ay Sonu TanıtılabilirApple AirPods 2 Bu Ay Sonu Tanıtılabilir
Apple 5 Haftada 190 Milyar Dolar KaybettiApple 5 Haftada 190 Milyar Dolar Kaybetti

PAYLAŞ